«Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς»: Η φράση στο Google που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, αλλά αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές

15:44 29/4/2021 - Πηγή: iPop

Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά. Η φράση «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς» αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στο Google. Κι αυτό δεν θα έπρεπε απλά να μας προβληματίσει. Αλλά να μας κάνει να αναλάβουμε δράση. ΤΩΡΑ.

Τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί μέσα στην πανδημία, όπου όλοι αναγκαστήκαμε να κλειστούμε στο σπίτι. Κι ακόμα κι αν αυτό ήταν δύσκολο για όλους μας, για κάποιους δεν ήταν απλά δύσκολο,

αλλά επικίνδυνο.

Γυναίκες, παιδιά κι άλλοι άνθρωποι που ζουν σε κακοποιητικά περιβάλλοντα εγκλωβίστηκαν εκεί, χωρίς να μπορούν να φύγουν απ’ το σπίτι τους.

Η αύξηση των περιστατικών βίας αποτυπώνεται και απ’ τις αναζητήσεις της Google με τον πιο τρομακτικό τρόπο.

Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς: Η φράση που αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of General Psychology κι έγινε απ’ τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε τις αδιανόητες αναζητήσεις των ανθρώπων, σχετικά με επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Η φράση «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς» γκουγκλαρίστηκε 163.000.000 φορές, ένας αριθμός αυξημένος κατά 31% σε σύγκριση με το 2019.

Αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι αρκετό για να προβληματιστούμε, να ανησυχήσουμε, να σοκαριστούμε και να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να σταματήσει η βία εναντίον των γυναικών.

Εκτός απ’ αυτό το σοκαριστικό νούμερο, όμως, υπάρχουν κι άλλα…

Η φράση «Θα τη σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορέςΗ φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές, δηλαδή είχε 67% αύξηση σε σύγκριση με το 2019

Η φράση «θα με σκοτώσει» αναζητήθηκε 107 εκατομμύρια φορές, δηλαδή 84% περισσότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι δύο επόμενες αναζητήσεις ήταν «βοήθησέ με, δεν θα φύγει» και «με χτυπάει όλη την ώρα».

Μια ψυχοθεραπεύτρια αναλύει στο iPop.gr όλα αυτά που αποφεύγουμε να αναφέρουμε όταν μιλάμε για τη βία κατά των γυναικών

Και μπορεί η Κατερίνα Στάντις, απ’ το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, να δήλωσε μετά τη δημοσίευση της έρευνάς της ότι υπήρχαν σφάλματα και χρειάζονται καλύτερες μέθοδοι για να ερευνηθούν τα θέματα που έθιξε, όμως, η πραγματικότητα δεν αναιρείται…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 1 στις 3 γυναίκες σε όλο τον κόσμο υφίσταται βία, ενώ οι πιο νέες γυναίκες διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και στις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19. Aλλά σε αντίθεση με την COVID-19, η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να σταματήσει με ένα εμβόλιο. Μπορούμε να την πολεμήσουμε μόνο με βαθιές και συνεχείς προσπάθειες – από κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομα – για να αλλάξουμε τις επιβλαβείς συμπεριφορές, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ευκαιρίες και υπηρεσίες για γυναίκες και κορίτσια και να προωθήσουμε υγιείς και αμοιβαία σεβαστές σχέσεις

Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι εξίσου απογοητευτικά. Το 2020, η γραμμή SOS 15900 έλαβε πολύ περισσότερες κλήσεις απ’ ό,τι συνήθως στην πρώτη καραντίνα, ενώ οι κλήσεις για περιπτώσεις βίας τον Απρίλιο 2020 έφτασαν τις 1.070. Τον Μάρτιο οι αντίστοιχες κλήσεις ήταν 325.

Δεν είσαι μόνη σου

Δες πού μπορείς να απευθυνθείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

Γραμμή 15900 για την έμφυλη βίαΓραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 Γραμμή 10306 για τον κορονοϊόΓραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Γραμμή 1595 για ζητήματα αστεγίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς»: Η φράση στο Google που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, αλλά αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα