Πώς κλείνει το κενό στα δόντια; Οδοντίατρος λύνει τις απορίες μας με τον πιο απλό τρόπο!

20:46 6/8/2019 - Πηγή: iPop

Μετά την απόφαση της Dakota Johnson να κλείσει το κενό στα δόντια και να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή, μας γεννήθηκαν αρκετές απορίες. Πώς κλείνει το κενό στα δόντια, είναι επίπονη αλλά μόνιμη διαδικασία και πόσο κοστίζει στην αγορά; 

Πώς κλείνει το κενό στα δόντια; Ορισμένοι θεωρούν πως είναι τύχη και νιώθουν «ευλογημένοι» με αυτό το κενό, για άλλους είναι η γοητεία τους και ορισμένους τους ενοχλεί κι αποφασίζουν τα λάβουν τα… κατάλληλα μέτρα. Και ο οδοντίατρός

σου σε αυτή την περίπτωση (για ακόμη μια φορά) είναι ο ήρωάς σου.

Το iPop.gr μίλησε με την Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Χειρουργό Οδοντίατρο στο Smile Esthetics, και μας εξήγησε με τον πιο απλό τρόπο τη διαδικασία!

Συγκεκριμένα, όπως είπε η κα Παπανικολάου εκτός απ’ την ορθοδοντική μετακίνηση, δηλαδή τα σιδεράκια, όπου αυτό είναι εφικτό, υπάρχουν δύο ακόμα τρόποι για να κλείσει το κενό στα δόντια.

«Οι προσθετικοί τρόποι είναι είτε να βάλουμε ρητίνη είτε να βάλουμε πορσελάνη», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως ο πρώτος τρόπος, δηλαδή η μέθοδος της ρητίνης, είναι πιο άμεσος καθώς εκτελείται απ’ τον οδοντίατρο.

Ο δεύτερος τρόπος, η πορσελάνη είναι ο έμμεσος τρόπος. Δηλαδή, «παίρνεις ένα αποτύπωμα, το στέλνεις στον οδοντοτεχνίτη και σου φτιάχνει κάποιες όψεις πορσελάνης ή στεφάνης ανάλογα με το περιστατικό και σου κλείνει το κενό στα δόντια», εξηγεί η Αλεξάνδρα Παπανικολάου.

Κι αμέσως μας γεννάται στο μυαλό η απορία… «πόσο επίπονη είναι η διαδικασία;» . Τα νέα είναι καλά καθώς στο 90% των περιπτώσεων πρόκειται για μια μη επίπονη διαδικασία εκτός κι αν συντρέχουν κι άλλες αισθητικές παράμετροι που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είναι τα ούλα. «Αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει χωρίς αναισθησία», αναφέρει η χειρουργός οδοντίατρος στο iPop.gr.

Πόσο καιρό διαρκεί η όλη διαδικασία; Αυτό φυσικά, εξαρτάται απ’ το ποια μέθοδο θα χρησιμοποιηθεί.

Αν γίνει με ρητίνη συνήθως το διάστημα μιας εβδομάδας είναι αρκετό. Δηλαδή, πρώτα πραγματοποιείται το πρώτο ραντεβού, το οποίο θα διαρκέσει κάποιες ώρες και μετά μέσα στην εβδομάδα ο ασθενής κλείνει και ένα δεύτερο ραντεβού. Στην δεύτερη περίπτωση της πορσελάνης χρειαζόμαστε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες

Κι αφού περάσουμε απ’ αυτή τη διαδικασία και καλύψουμε το κενό στα δόντια μας θεωρούμε πως δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με αυτό. Σωστά; Λάθος!

«Τίποτα δεν είναι μόνιμο στα δόντια, ούτε καν τα εμφυτεύματα. Αν θέλαμε να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα, θα λέγαμε ότι η ρητίνη διαρκεί 5 με 7 χρόνια και η πορσελάνη περίπου 7 με 10 χρόνια», αναφέρει η κα Παπανικολάου.

Παράλληλα, όμως, συνιστάται η παρακολούθηση σε τακτική βάση, κάθε φορά δηλαδή, που πηγαίνει κάποιος στον οδοντίατρο για καθαρισμό ή για να κάνει την συνηθισμένη του επίσκεψη ρουτίνας, τότε καλό είναι να κάνει κι ένα check!

Για το τέλος… αφήσαμε το κόστος, το οποίο και πάλι εξαρτάται από τη μέθοδο. Για τη ρητίνη, το εύρος τιμών στην αγορά είναι από 150 έως και 350 ευρώ ενώ η πορσελάνη από 450 μέχρι 850 ευρώ, πάντα κατά προσέγγιση!

Το άρθρο Πώς κλείνει το κενό στα δόντια; Οδοντίατρος λύνει τις απορίες μας με τον πιο απλό τρόπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα