Πόρισμα Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες Κ.Μητσοτάκη, Στ.Ψυχάρη και Γ.Σταθάκη

13:12 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Ζήτημα αγοροπωλησίας μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που ήταν βουλευτής διερευνά η επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία πρόκειται να εξετάσει τη νομιμότητα των ενεργειών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις

15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων, από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πούλησε το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες, αναμένεται να διερευνήσει τη νομιμότητα των συναλλαγών, αλλά και το εάν όφειλε να δηλώσει την αγοραπωλησία ο Κυρίακος Μητσοτάκης, στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση, πρόκειται να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σημειώνεται πως από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα προς εξέταση, καθώς οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν ήδη δοθεί. Συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνουν κατηγορηματικά πως «όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί ήδη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες».

Όσον αφορά το πόρισμα για την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, παρέλαβε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Υπενθυμίζουμε πως ο Γ.Σταθάκης, ελέγχεται για μη ακριβείς δηλώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δίδεται σε ανώτατο δικαστικό, ο οποίος με τη βοήθεια Εισαγγελέα, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή, πρόκειται να εξετάσει τα στοιχεία, προκειμένου να καταθέσει τα σχετικά συμπεράσματα.

Τέλος, όσον αφορά την περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής κάλεσε τον εκδότη, να καταθέσει στοιχεία και παραστατικά, για τα διάφορα «κενά» τα οποία έχουν προκύψει στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης του ΔΟΛ, καλείται από την αρμόδια επιτροπή, να καταθέσει παραστατικά μεταβίβασης μετοχών, τραπεζικών καταθέσεων, και στοιχεία εξυπηρέτησης δανείων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του, παρουσιάζουν ελλείψεις και «ύποπτες συμπτώσεις ποσών».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πόρισμα Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες Κ.Μητσοτάκη, Στ.Ψυχάρη και Γ.Σταθάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα