«Πολέμησε» την καθιστική ζωή για να «νικήσεις» το διαβήτη

18:31 26/8/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι από καρέκλα γραφείου σε καναπέ και από πολυθρόνα σε κρεβάτι; Ξέρεις ότι με την καθιστική ζωή κάνεις κακό στην υγεία και παράλληλα αυξάνεται η πιθανότητα να πάθεις διαβήτη. Αν μπορέσεις να πολεμήσεις την τάση σου να περνάς καθιστός όλη την ημέρα, ο διαβήτης τύπου 2 – μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, έως και κατά τρία τέταρτα.

Ερευνητές του University College του Λονδίνου συμπέραναν ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας

-και ως εκ τούτου του διαβήτη – ήταν να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να ασκηθούν περισσότερο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα 4.000 υπαλλήλων που ήταν ανενεργοί κατά τις ώρες εκτός δουλειάς σε άλλες ασχολίες -όπως η τηλεόραση, το ράψιμο ή ο υπολογιστής- για περιόδους πέντε και δέκα ετών.

Μετά από πέντε χρόνια, εκείνοι που πέρασαν λιγότερες από 12 ώρες την εβδομάδα καθιστοί και περισσότερες από τέσσερις ώρες κάνοντας γυμναστική είχαν 75% λιγότερες πιθανότητας παχυσαρκίας από όσους κάθονταν για περισσότερο από 25 ώρες την εβδομάδα και έκαναν σωματική δραστηριότητα με τα πόδια λιγότερο από 90 λεπτά.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή όσοι κάθονταν λιγότερο είχαν μεγαλύτερο όφελος από την άσκηση ή επειδή εκείνοι που γυμνάζονται περισσότερο έχουν την τάση να κάθονται λιγότερο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος ενήλικας ξοδεύει 90% του ελεύθερου χρόνου του στο να κάθεται.

Η έρευνα του UCL, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetologia, διαπίστωσε ότι όταν κάποιος κάθεται λιγότερο και ασκείται μειώνεται η ανάπτυξη των μεταβολικών παραγόντων, όπως η «κακή» χοληστερόλη και αντίσταση στην ινσουλίνη, που μπορεί να οδηγήσουν σε διαβήτη.

The post «Πολέμησε» την καθιστική ζωή για να «νικήσεις» το διαβήτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα