Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σου; Δες πώς να κρατάς τα τρόφιμα μονίμως παγωμένα

13:19 16/10/2021 - Πηγή: iPop

Η λειτουργία του ψυγείου είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα και αναλλοίωτα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, συχνά δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες ούτε πως η συντήρηση και ο καταψύκτης μας χρειάζονται ρύθμιση. Ήρθε η ώρα να μάθεις ποιοι βαθμοί είναι οι καταλληλότεροι για το ψυγείο σου αλλά και πώς θα το διατηρείς συνεχώς παγωμένο.

3 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου αποτελεσματικά. Σε ποιο ράφι μπαίνει το κάθε τρόφιμο;

Ιδανική θερμοκρασία ψυγείου

Στο χώρο της συντήρησης η σωστή θερμοκρασία

ψυγείου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2°C και 4°C. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από την εποχή αφού τον χειμώνα μπορεί να είναι και ελάχιστα πιο πάνω και το καλοκαίρι, όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, καλό θα είναι να βρίσκεται γύρω στους 2°C.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι εάν η θερμοκρασία του ψυγείου βρίσκεται πάνω από 4°C, τότε υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθούν τα περισσότερο ευπαθή τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά. Από την άλλη, εάν πλησιάζει το μηδέν, τότε ενδέχεται να λειτουργεί σαν κατάψυξη με τα τρόφιμα να παγώνουν ή την πλάτη του ψυγείου να πιάνει πάγο. Όσον αφορά, τη σωστή θερμοκρασία της κατάψυξης, αυτή θα πρέπει να είναι σταθερά στους -18°C όλες τις εποχές.

Ποια φρούτα & λαχανικά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και ποια όχι;

Πώς να κρατάς το ψυγείο σου μονίμως παγωμένο

Εάν ακόμη και μετά την ρύθμιση στην ιδανική θερμοκρασία ψυγείου αντιμετωπίζεις προβλήματα με την ψύξη δοκίμασε τα παρακάτω:

Άφησε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλεις στο ψυγείο

Τα ζεστά μπολ με την υπόλοιπη σούπα ή το ψητό κοτόπουλο μπορούν να ζεστάνουν γρήγορα το μικρό χώρο στο ψυγείο, θέτοντας τα τρόφιμα σε κίνδυνο ταχείας ανάπτυξης βακτηρίων. Για να προστατέψεις τα πάντα στο ψυγείο σου, άφησε τα τρόφιμα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σκεπάσεις και τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Έλεγξε τα λάστιχα της πόρτας

Τα λάστιχα γύρω από την άκρη της πόρτας του ψυγείου διατηρούν τις κρύες θερμοκρασίες μέσα και τις θερμότερες θερμοκρασίες έξω. Εάν υπάρχει διαρροή σε ένα από αυτά, ο κρύος αέρας μπορεί να διαφεύγει. Αυτό μπορεί να κάνει την ψύξη του ψυγείου πιο δύσκολη (και να καταναλώνεις περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας τον μηνιαίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος).

Σταμάτα να ανοίγεις την πόρτα τόσο πολύ

Κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου, αφήνεις τον κρύο αέρα να διαφύγει και τον ζεστό αέρα να μπει στο ψυγείο. Αντιστάσου στον πειρασμό να σταθείς μπροστά από το ψυγείο όταν πεινάς. Αντ ‘αυτού, πάρε αυτό για το οποίο ήρθες και κλείσε την πόρτα γρήγορα.

Κράτησε το ψυγείο γεμάτο

Η θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να παραμείνει πιο ψυχρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να διατηρήσει τα τρόφιμα δροσερά αν τα ράφια και τα συρτάρια είναι γεμάτα. Απλά βεβαιώσου ότι δεν γεμίζεις υπερβολικά τον χώρο και δεν περιορίζεις τη ροή του αέρα. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον κινούμενο ψυχρό αέρα και να αυξήσει τον κίνδυνο θερμών θυλάκων αέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σου; Δες πώς να κρατάς τα τρόφιμα μονίμως παγωμένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα