Ποια είναι η άγνωστη αιτία δηλητηρίασης των σκύλων, ειδικά τον χειμώνα;

17:23 4/11/2021 - Πηγή: iPop

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλο και περισσότερο, οι ειδικοί σε προειδοποιούν για έναν πολύ σημαντικό κίνδυνο ο οποίος σχετίζεται με τον τριχωτό σου φίλο!

Αν και συνήθως στην Ελλάδα το κρύο δεν είναι τόσο τσουχτερό ώστε να χρησιμοποιήσεις θερμαντική κρέμα χεριών, ωστόσο ένιωσα την ανάγκη να σε ενημερώσω σχετικά με ένα θέμα που δεν μιλάει κανείς. Σε περίπτωση βαρύ χειμώνα, είτε μένεις σε πόλη, είτε σε ορεινή περιοχή, όπου το κρύο γίνεται πιο έντονο, μη χρησιμοποιήσεις

θερμαντικό χεριών και μετά πιάσεις τον σκύλο σου! Υπάρχει ο κίνδυνος να δηλητηριαστεί και να φύγει από τη ζωή!

Pit Bulls: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο αμφιλεγόμενη ράτσα σκύλων

Οι ειδικοί προειδοποιούν για την άγνωστη αιτία δηλητηρίασης των σκύλων:

Οι ειδικοί τον τελευταίο καιρό προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τους κινδύνους που θέτουν ορισμένα χημικά θερμαντικά χεριών για τα ζώα αφού ένα κουτάβι στην Αλάσκα αρρώστησε πέρυσι από την κατανάλωση ενός τέτοιου είδους προϊόντος.

Τον Νοέμβριο του 2020, τα δύο παιδιά του Jaime Smith και οι φίλοι τους από τη γειτονιά βγήκαν έξω για να παίξουν στην πίσω αυλή με το Buoy το κουτάβι τους, το οποίο η οικογένεια είχε πρόσφατα υιοθετήσει. Τα παιδιά επέστρεψαν για λίγο μέσα στο σπίτι ώστε να βάλουν θερμαντικό χεριών γιατί δεν άντεχαν το τσουχτερό κρύο.

Έπειτα, τα παιδιά βγήκαν ξανά έξω να παίξουν με το κουτάβι τους και αφού τελείωσαν το παιχνίδι, ο Buoy άρχισε να κάνει εμετό. «Έμοιαζε με μαύρη πίσσα, αλλά καταλάβαμε αμέσως πως ευθυνόταν το θερμαντικό χεριών».

«Τα παιδιά μας έδειξαν τα θερμαντικά χεριών στον κάδο απορριμμάτων», πρόσθεσε ο πατέρας των αγοριών. «Προφανώς, ο Buoy τα είχε θρυμματίσει και είχε καταπιεί μέρος του περιεχομένου. Μόλις καταλάβαμε τι είχε συμβεί, καλέσαμε αμέσως την Αρμόδια Γραμμή Βοήθειας».

Ο σκύλος σου ζηλεύει και νιώθει ενοχές; H αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή που θέλεις να πιστεύεις!

Pexels

Η οικογένεια του Buoy τον πήγε στο PET Emergency Treatment στο Anchorage, όπου οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι «μεγάλη ποσότητα προϊόντος σιδήρου» παρέμενε στο γαστρεντερικό σωλήνα του, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου και των δύο εντέρων.

Αφού πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα, ο Buoy τελικά ανάρρωσε.

Γιατί ο σκύλος σου έχει φαγούρα στ’ αυτιά και τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτό;

Η Δρ. Ahna Brutlag, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο κτηνίατρος και τοξικολόγος στη γραμμή βοήθειας Pet Poison, πιστεύει ότι ο Buoy «ήταν πολύ τυχερός» που οι Smiths ανέλαβαν δράση κατευθείαν.

«Τα θερμαντικά χεριών περιέχουν σίδηρο και η κατάποση μπορεί να οδηγήσει σε έμετο, γαστρεντερικό έλκος, σοκ, καρδιαγγειακή διαταραχή και ηπατική βλάβη», δήλωσε η Brutlag. «Μόλις εντοπίσαμε τις χημικές ουσίες στα θερμαντικά χεριών που είχαν χρησιμοποιήσει, προτείναμε να μεταφέρουν αμέσως τον Buoy στο πλησιέστερο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η άγνωστη αιτία δηλητηρίασης των σκύλων, ειδικά τον χειμώνα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia