ΠΓΔΜ: Λύση του προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο- Δεν έχουμε συμφέρον από το να σηκώσει η Ελλάδα όλο το βάρος

21:32 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η ΠΓΔΜ επιθυμεί να επιλυθεί το προσφυγικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό ζήτημα και δεν έχει κανένα συμφέρον από το να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος του προσφυγικού, εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ είχε την Τετάρτη

συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ, στα πλαίσια της περιοδείας του δεύτερου σε Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία ΠΓΔΜ, Ελλάδα και Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου.

Ο κ. Ιβάνοφ τόνισε: «Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας».

Ακόμα τόνισε πως είναι έτοιμος για συνεργασία με την Ελλάδα με σκοπό να ξεπεραστούν οι προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης.

Κατά την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Ιβάνοφ είπε πως έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παρανόμως στα εδάφη της χώρας του, όπως επίσης και περιστατικών με πλαστά έγγραφα. Τόνισε ακόμα πως όλο και συχνότερα παρουσιάζεται το φαινόμενο επίθεσης στο προσωπικό ασφαλείας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την χώρα μας.

Ξεκαθάρισε, τέλος ο κ. Ιβάνοφ πως δεν θα δημιουργηθούν καταυλισμοί για τους πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ.

Θυμίζουμε πως ο Ντόναλντ Τουσκ συναντάται την Πέμπτη στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Photo: Perkovski

The post ΠΓΔΜ: Λύση του προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο- Δεν έχουμε συμφέρον από το να σηκώσει η Ελλάδα όλο το βάρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα