Πεζοπορία στην Αττική: Αυτά τα μονοπάτια είναι πολύ κοντά σου και σε καλούν να τα ανακαλύψεις

16:01 9/10/2021 - Πηγή: iPop

Η πεζοπορία είναι μια ιδανική δραστηριότητα για τις φθινοπωρινές μέρες που θες να επιδοθείς σε εξωτερικές δραστηριότητες. Η Αττική μπορεί να μην είναι η πρώτη σου σκέψη όταν αναρωτιέσαι σε ποιες περιοχές μπορείς να πραγματοποιήσεις αποδράσεις πεζοπορίας, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει πολλές περιοχές για να περπατήσεις και να απολαύσεις την φύση. Τα βουνά που την περιβάλλουν κρύβουν μοναδικό φυσικό πλούτο και μαγικές διαδρομές οι οποίες σε καλούν να τις ανακαλύψεις.

Εκδρομή στον Όλυμπο: Οι

Θεοί σε καλούν να τους επισκεφτείς στην κατοικία τους

Unsplash/Holly Mandarich

Υμηττός

Το ανέβασμα στον Υμηττό και η πεζοπορία σε αυτόν είναι μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλη. Ο Υμηττός προσφέρει εύκολες διαδρομές και μονοπάτια που θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τον περίπατο σου χωρίς να κουραστείς. Στην διαδρομή, θα συναντήσεις αναψυκτήριο στο οποίο μπορείς να ξεκουραστείς αλλά και εμβληματικά αξιοθέατα όπως η μονή Καισαριανής και το Φραγκομονάστηρο. Πρόκειται για μια εξόρμηση που συνδυάζει την πεζοπορία με την απόλαυση της φύσης αλλά και την ξενάγηση. Ξεκινώντας από το σημείο με την ονομασία Καλοπούλα όπου βρίσκεται το αναψυκτήριο της Καισαριανής και καταλήγοντας στον λόφο των Ταξιαρχών θα χρειαστείς μια ώρα. Καθώς περπατάς αυτό που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει είναι η θέα σε ολόκληρη την πόλη. 

Οι Αθηναίοι παίρνουν τα… βουνά! Πεζοπορία στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Υμηττού (Photos)

Unsplash/Savvas Kalimeris

Μαραθώνας

Μια ειδυλλιακή διαδρομή σε περιμένει και στην περιοχή του Μαραθώνα. Τα μονοπάτια που θα συναντήσεις είναι εύκολο να τα διασχίσεις για να απολαύσεις το τοπίο που θα ξετυλίγεται μπροστά σου στην διάρκεια της πεζοπορίας σου. Πρόκειται για μια περιοχή που διαθέτει μεγάλη ποικιλομορφία με την λίμνη του Μαραθώνα και το φράγμα να δεσπόζουν και να δημιουργούν μία ασύγκριτη φυσική εικόνα. Στην περιπλάνηση σου στην περιοχή του Μαραθώνα θα συναντήσεις τον μεσαιωνικό πύργο της Οινόης, αρχαία λατομεία, τον Ιερό Πυθίου Απόλλωνος, τα Ρωμαϊκά λουτρά και μικρά εκκλησάκια που δίνουν στο μέρος αυτό ξεχωριστή αρχαιολογική σημασία. Εάν επιλέξεις να διασχίσεις την διαδρομή που ξεκινά από τον Πύργο της Οινόης και καταλήγει στο φράγμα και πάλι πίσω, θα χρειαστείς τουλάχιστον 3,5 ώρες καθώς πρόκειται για μια απόσταση 8,2 χιλιομέτρων. 

Unsplash/Orfeas Green

Πεντέλη

Στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής, στην Πεντέλη, σε περιμένουν δεκάδες μονοπάτια που το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για πεζοπορία. Η πιο δημοφιλής και αξιοσημείωτη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά και καταλήγει πάλι στην πλατεία Αμαδρυάδων στη Δροσιά πραγματοποιώντας ουσιαστικά έναν κύκλο. Στην διάρκεια αυτού του κυκλικού περιπάτου ο πεζοπόρος συναντά τα παλιά λατομεία του Διονύσου, τρία γραφικά ξωκλήσια και τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Διονύσου αλλά και ένα κατάφυτο πευκοδάσος που απογειώνει το φυσικό τοπίο. Πρόκειται για μια διαδρομή 6,2 χιλιομέτρων που για να την διασχίσεις χρειάζονται 3 ώρες περίπου. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πεζοπορία στην Αττική: Αυτά τα μονοπάτια είναι πολύ κοντά σου και σε καλούν να τα ανακαλύψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα