Πες μου το όνομά σου, να σου πω αν είσαι κακοποιός

15:32 16/5/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα λέει το όνομά σου για σένα; Για παράδειγμα ξέρεις ότι η αξιοπιστία που εμπνέεις στους γύρω σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο σου το όνομα;

Πρόσφατη έρευνα από το University of Queensland, Australia βρήκε ότι οι άνθρωποι των οποίων το όνομα προφέρεται δύσκολα είναι λιγότερο πιστευτοί από όσους έχουν απλά ονόματα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να να συγκρίνουν τα ονόματα δύο ξένων ανθρώπων με άγνωστα ονόματα, εκ των οποίων το ένα προφερόταν πιο δύσκολα.

Επίσης,

έρευνα έχει δείξει ότι τα συστατικά τροφίμων με εύκολα ονόματα θεωρούνται πιο ασφαλή από αυτά με σύνθετα ονόματα.

Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τις πληροφορίες που είναι δύσκολο να επεξεργαστεί ως κίνδυνο, ενώ με τις απλές αισθάνεται οικειότητα.

Το πείραμα

Ένα παράδειγμα ζεύγους ονομάτων που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα ήταν τα ‘Andrian Babeshko’ και ‘Yevgeny Dherzhinsky’. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να αξιολογήσουν ποιος από τους δύο ήταν πιο επικίνδυνος, μόνο βάσει του ονόματός του. Το πρώτο σταθερά θεωρείτο πιο αξιόπιστο. Επίσης, προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι τα πιο εύκολα ονόματα ήταν πιο πιθανό να δημιουργήσουν συμπάθεια στον άλλο.

Ο Δρ Newman αναφέρει ότι αυτός ο παράγοντας πιθανώς επηρεάζει και τη γνώμη των ενόρκων σε ένα δικαστήριο για την αξιοπιστία ενός μάρτυρα.

The post Πες μου το όνομά σου, να σου πω αν είσαι κακοποιός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα