Περήφανος ο Trump για την χρήση της «μητέρας όλων των βομβών»

09:14 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Περήφανος ο Trump για την χρήση της «μητέρας όλων των βομβών» το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στο Αφγανιστάν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαι πραγματικά περήφανος για τους στρατιωτικούς μας. Είναι μια νέα επιτυχία», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους σχετικά με την επίθεση στο Αφγανιστάν εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους με την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

«Τους έχω δώσει λευκή επιταγή (…) Ειλικρινά για αυτό τον λόγο έχουν

σημειώσει τόσες επιτυχίες τον τελευταίο καιρό. Αν συγκρίνετε τι συνέβη τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες με όσα συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε τεράστια διαφορά», πρόσθεσε ο Αμερικανος Πρόεδρος.

Να θυμίσουμε πως το απόγευμα της Μ. Πέμπτης – στις 19:00 τοπική ώρα- οι ΗΠΑ έπληξαν με μία βόμβα BGU-43, η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, «μια σειρά από σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ».

«Ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη που έχω δει ποτέ. Η περιοχή τυλίχθηκε από τεράστιες φλόγες», δήλωσε ο Ismail Sinuari κυβερνήτης της περιοχής Ατσίν.

Να θυμίσουμε πως η επαρχία Νανγκαρχάρ, βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, είναι η περιοχή όπου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2015 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

«Το πλήγμα εναντίον μιας σειράς από σήραγγες στο Αφγανιστάν πιθανόν να προκάλεσε τον θάνατο 150 με 200 μελών του ΙΚ. Από αυτή την άποψη ήταν μια μέτρια επιτυχία», σχολίασε ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία του αμερικανικού στρατού Dag MacGregor.

Από στρατηγική άποψη, το πλήγμα δεν έχει επιπτώσεις στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όπου 40.000 μαχητές των Ταλιμπάν ανακτούν το έδαφος που είχαν χάσει τα τελευταία χρόνια, συντρίβοντας τον αφγανικό στρατό και την αστυνομία

Απειλή και προς τη Β. Κορέα;

Σχετικά με τις πληροφορίες του NBC News περί ενδεχόμενης ανάληψης προληπτικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας το αμερικανικό Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».

«Οι διοικητές πάντοτε εξετάζουν το πλήρες φάσμα των επιλογών για την προστασία μας έναντι οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης», ανέφερε η Dina White, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε ανακοίνωσή της.

Η δέσμευσή μας στην υπεράσπιση των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανομένων της Κορέας και της Ιαπωνίας, εναντίον δυνητικών απειλών, παραμένει ακλόνητη

The post Περήφανος ο Trump για την χρήση της «μητέρας όλων των βομβών» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα