Παράταση για το επίδομα θέρμανσης: Η νέα προθεσμία

19:42 10/1/2020 - Πηγή: iPop

Παράταση για το επίδομα θέρμανσης απ’ το υπουργείο Οικονομικών. Ποια είναι η νέα προθεσμία για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από όσους έχουν πάρει το επίδομα και δεν έχουν προχωρήσει στην

προμήθειά του;

Η υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση για την παράταση για το επίδομα θέρμανσης, με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 1404/2019 (ΦΕΚ Β’ 4216/19.11.2019), χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019).

Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Τι πρέπει να προσέξετε με το πετρέλαιο θέρμανσης;

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να θυμάστε ότι καλό είναι να παραλαμβάνουν το πετρέλαιο μόνο άτομα που γνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ προτιμάται να χρησιμοποιούμε δικό μας μέτρο και να μην εμπιστευόμαστε μόνο τον μετρητή του βυτιοφόρου.

Επίσης το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό, καθώς αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του.

Διαβάστε όσα ακόμα πρέπει να προσέχετε:

Τι πρέπει να προσέξετε με το πετρέλαιο θέρμανσης;

Το άρθρο Παράταση για το επίδομα θέρμανσης: Η νέα προθεσμία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα