Παράταση για την υποβολή Πόθεν Έσχες

17:38 27/9/2016 - Πηγή: iPop

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου παίρνει η υποβολή Πόθεν Έσχες. Να σημειωθεί, πως την Τρίτη κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή. Σ΄αυτή την παράταση μέχρι στιγμής έχουν πει «ναι» όλες οι παρατάξεις.

Γιατί δίνεται η παράταση στην υποβολή Πόθεν Έσχες;

Στόχος είναι να μπορέσει να γίνει σωστά η προετοιμασία της λειτουργίας της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Να σημειωθεί, πως η παράταση είναι στην ουσία δεκαπενθήμερη και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο

που αφορά τα προαπαιτούμενα ώστε να «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε, πως η υποβολή των Πόθεν Έσχες κανονικά θα έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2016, ενώ τώρα θα λήξει την 15η Οκτωβρίου του 2016.

Έτσι, με την δεκαπενθήμερη μετάθεση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.pothen.gr). Σ΄αυτή την αναβάθμιση θα συμπεριληφθούν και τα επιπλέον στοιχεία τα οποία προβλέπει η νέα νομοθεσία. Στόχος είναι να τεθεί η εν λόγω εφαρμογή σε λειτουργία για το σύνολο των υπόχρεων.

Θυμίζουμε, πως έχουν ήδη υπογραφεί σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, όσων διαμένουν στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου;

Οι αποφάσεις αυτές εκδόθηκαν «βάσει σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο και κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Παράταση για την υποβολή Πόθεν Έσχες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα