Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το θάνατο της μικρής Μελίνας

14:48 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το θάνατο της μικρής Μελίνας. Την ώρα που οι γονείς της καταθέτουν, η ιατροδικαστική εξέταση τονίζει πως ο θάνατος επήλθε από αναπνευστικό.

Η ιδιαιτέρως συνοπτική έκθεση του ιατροδικαστή γράφει πως η μικρή κοπέλα έπασχε από σύνδρομο αναπνευστικού.

Σημείωση!

Η 4χρονης Μελίνα έκανε εισαγωγή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργείο για κρεατάκια. Το άτυχο κορίτσι, μόλις μια μέρα μετά το χειρουργείο, έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς του παιδιού,

η μικρή κοπέλα υπέστη πνευμονικό οίδημα και ανακοπή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά το θάνατο του παιδιού η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, ήταν να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο για κλοπή οπιούχων φαρμάκων το οποίο τελικά αναβλήθηκε.

Τι δήλωσε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη;

«Η διαδικασία σταμάτησε διότι δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται».

Όπως στη συνέχεια επισήμανε η κα Παγώνη: «Οφείλουν οι αρμόδιοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» και υπέδειξε ως υπεύθυνο το νοσοκομείο:

«Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

Μέσα στη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς της μικρής Μελίνας.

Απαντήσεις για το θάνατο της μικρής Μελίνας ζητούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι οποίοι υπέβαλλαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Εύη Χριστοφιλοπούλου ρωτούν τους κ.κ. Ξανθοό και Παρασκευόπουλο:

«1. Έχει ενημερωθεί η οικογένεια (ή οι τεχνικοί και νομικοί της σύμβουλοι) και η ιατροδικαστική υπηρεσία για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων; Αν όχι σε ποιο στάδιο θα ενημερωθεί;

2. Πότε θα ξεκινήσει η ΕΔΕ;

3. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ιστολογικών εξετάσεων θα τεθούν υπόψη του ορισθέντος να διενεργήσει την ΕΔΕ;

4. Για τους συγκεκριμένους λόγους δεν κατέστη δυνατή η εξέταση από το πειθαρχικό του Υπουργείου των αποτελεσμάτων των δυο (2) ΕΔΕ που αφορούν την αναισθησιολόγο.

και παρακαλούμε να κατατεθούν τα παρακάτω έγγραφα που αφορούν

1. Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε με εντολή της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου στις 22 Μαϊου 2015 από τον κ. Μελισσά για το περιστατικό στο Βενιζέλειο που εμπλεκόταν η αναισθησιολόγος κα Πολάκη

2. Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε με εντολή στις 28 Μαϊου 2015 της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου από τον καθηγητή κ. Βγόντζα για το περιστατικό στο ΠΑΓΝΗ που επίσης εμπλεκόταν η ίδια αναισθησιολόγος.

3. Οι φάκελοι για τις δυο ΕΔΕ που απέστειλε το Δ.Σ του ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο προς την 7η ΥΠΕ.

4. Το διαβιβαστικό και το περιεχόμενο του φακέλου που διαβίβασε η 7η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την περίπτωση της πειθαρχικής εξέτασης της κας Πολάκη, με βάση τα πορίσματα των δυο (2) ΕΔΕ και τους φακέλους που εστάλησαν από το Δ.Σ του Νοσοκομείου».

The post Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το θάνατο της μικρής Μελίνας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα