Πάνω σε τρία θέματα θέλει debate ο Αλέξης Τσίπρας

10:05 15/6/2019 - Πηγή: iPop
Το debate Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν γνωρίζουμε αν θα συμβεί, καθώς η ΝΔ επισημαίνει πως θέλει αναμέτρηση με όλους και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θέλει και ένα debate μόνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελικά αυτό το τηλεοπτικό debate Τσίπρα και Μητσοτάκη ίσως να μη το δούμε και ποτέ. Αλλά καθώς η Κουμουνδούρου πιέζει, πηγές αναφέρουν πως προτείνει τρεις θεματικές debate

μεταξύ του Πρωθυπουργού και του επικεφαλής της ΝΔ.

Οι τρεις θεματικές για το τηλεοπτικό debate που φέρεται να προτείνουν είναι: εργασία-κοινωνία, οικονομία και εξωτερική πολιτική

Οι προετοιμασίες για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου είναι εντατικές και ο χρόνος πιέζει, ενώ από την Πειραιώς αρνούνται το debate. Αν παρ’ όλα αυτά δεν πραγματοποιηθεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για μια αναμέτρηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε μια τέτοια περίπτωση απομένει να οριστικοποιήσει η Διακομματική Επιτροπή εάν στο debate θα συμμετάσχει και ο Βασίλης Λεβέντης, παρά το ποσοστό στις ευρωεκλογές, πράγμα που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί, αλλά και τι θα γίνει με τον Κυριάκο Βελόπουλο που εκπροσωπείται πλέον στο ευρωκοινοβούλιο, οι εργασίες του οποίου ξεκινάνε όμως από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις τις Έφης Αχτσιόγλου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός για οποιοδήποτε debate, «προφανώς και θα προχωρήσουμε στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του News 24/7 , προσθέτοντας «αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό».

Απ’ τη μεριά της η ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί debate όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές. Και αρνείται κατηγορηματικά μια αναμέτρηση ανάμεσα στους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Pulse για τις εκλογές: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το άρθρο Πάνω σε τρία θέματα θέλει debate ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα