Πάνω από 7.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

14:45 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 7.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ειδομένη, περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, δημιουργώντας ασφυκτικό κλίμα στην ζώνη διέλευσης των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών αστυνομικών αρχών, στον προσωρινό καταυλισμό, που διαμένουν οι πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα στην Ειδομένη, αλλά και στο βενζινάδικο κοντά στην περιοχή, επικρατεί ασφυκτικό κλίμα.

Σύμφωνα

με την αστυνομία, στον καταυλισμό βρίσκονται περίπου 2.500 άνθρωποι, ενώ στο βενζινάδικο στο Πολύκαστρο, βρίσκονται περίπου 90 λεωφορεία, τα οποία έχουν αποβιβάσει τουλάχιστον 4.500 πρόσφυγες.

Αναγνώστρια του iPop.gr μας ενημερώνει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη και στο βενζινάδικο της ΕΚΟ, όπου η ροές των προσφύγων παραμένουν πολύ χαμηλές, ο κόσμος είναι πολύς και επικρατεί απογοήτευση και εκνευρισμός μεταξύ των προσφύγων, αφού κάποιοι από αυτούς ταξιδεύουν από Αθήνα μέχρι την Ειδομένη, δύο ολόκληρες μέρες με συνεχείς στάσεις στην εθνική οδό.

Οι φωτογραφίες είναι του κ.Αντώνη Ρεπάνα:

Το ασφυκτικό κλίμα στην περιοχή της Ειδομένης, οφείλεται αρχικά στους αργούς ρυθμούς ροής προσφύγων από τη ΠΓΔΜ και εν συνεχεία, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ. Έπειτα από τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, χιλιάδες πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην Ειδομένη. Ενδεικτικά αναφέρεται πως από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 1.600 πρόσφυγες έχουν περάσει από τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

photos:Lefteris Partsalis / SOOC

The post Πάνω από 7.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα