Πάνω από 53.600 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Στόχος η αποσυμφόρηση των καταυλισμών- Ηλεκτρισμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

10:47 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που η ατμόσφαιρα στην Ειδομένη αλλά και στον Πειραιά παραμένει ηλεκτρισμένη οι ροές στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας φτάνουν τους 53.661.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκαν 7.150 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων η πλειονότητα βρίσκεται στη Λέσβο (4.078 άτομα).

Στην

Αττική βρίσκονται συνολικά 14.963 πρόσφυγες και μετανάστες, Οι 3.805 έχουν βρει κατάλυμα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα την ίδια στιγμής έχουν καταμετρηθεί 1 .958 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.250. Στον καταυλισμό της Ειδομένης οι πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται σε 10.680.

Η αποσυμφόρηση του Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στην Ειδομένη ο αναβρασμός συνεχίζεται.

Πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου;

Οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα είναι 101 τις τελευταίες 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, 42 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 59 στη Σάμο.

Να θυμίσουμε πως οι εισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα πριν την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας ήταν αρκετά περισσότεροι ενώ για λίγες ημέρες οι ροές ήταν μηδενικές.

Διάσωση 120 προσφύγων και μεταναστών:

Σε τρία περιστατικά, στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και της Σάμου, αναγκάστηκαν να παρέμβουν οι λιμενικές αρχές οι οποίες διέσωσαν 120 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νέα επεισόδια στον Πειραιά:

Νέα αναστάτωση σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς. Ορισμένοι διασκέδαζαν με κρουστά, ενώ κάποιοι άλλοι συνεπλάκησαν έντονα.

Οι αντιδράσεις των προσφύγων:

Λόγω του θερμού επεισοδίου, ορισμένοι πρόσφυγες πήραν τις σκηνές τους και μεταφέρθηκαν λίγο παραπέρα, καθώς οι εμπλεκόμενοι έπεσαν πάνω σε μερικές σκηνές.

Συλλήψεις στην Ειδομένη:

Να θυμίσουμε πως η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε την Τρίτη 15 «Αλληλέγγυους» στην Ειδομένη στα πλαίσια των προσπαθειών για να αποφευχθούν νέα επεισόδια στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Τι συμβαίνει στο Ελληνικό;

Στο Ελληνικό η κατάσταση είναι απελπιστική με 6.000 άτομα να φιλοξενούνται κάτω από άσχημες συνθήκες.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Κολέγιο των Επιτροπών σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει πρόοδο, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σχετικά με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Μεταφορά ατόμων στον Σκαραμαγκά:

1.000 άτομα έχουν μεταφερθεί στο χώρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, με ορισμένους πρόσφυγες να έχουν αλλάξει τη στάση τους και να δέχονται πλέον να μετακινηθούν. Παράλληλα, αναχωρήσεις έγιναν και από την Ειδομένη.

Επί ποδός η Κυβέρνηση:

Η Κυβέρνηση αναζητά τώρα νέα κτίρια που θα μπορούσαν να γίνουν χώροι φιλοξενίας, όπως βιομηχανικά κτίρια, όπου θα λειτουργήσουν ως κέντρα για 20.000 άτομα.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πάνω από 53.600 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Στόχος η αποσυμφόρηση των καταυλισμών- Ηλεκτρισμένη η κατάσταση στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα