Όταν η δουλειά των ονείρων σου γίνεται τοξική…

18:08 16/5/2016 - Πηγή: iPop

Σχεδίαζες χρόνια γι΄αυτή τη στιγμή, πιθανότατα από τότε που ήσουν 16 χρονών και έκανες όνειρα για τη ζωή που θέλεις να ζήσεις και πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια.

Και τελικά έφθασε αυτή η στιγμή: βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου. Όμως δεν είναι όλα τόσο ονειρεμένα όσο τα είχες φανταστεί. Και τώρα τι κάνεις;

Φρόντισε να είσαι καλυμμένος

Μετά από έναν χρόνο που ξεπέρασες κάθε προσδοκία στην απόδοσή σου στη δουλειά, σου έγινε πρόταση να πας ακόμα πιο ψηλά. Όμως ορισμένα απ’ αυτά που καλείσαι να υπογράψεις δεν σε αφήνουν και τόσο ικανοποιημένο και έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι

για το τι θα γίνει εάν αποφασίσεις να αποχωρήσεις ή σε απολύσουν.

Εάν θεωρείς ότι το συμβόλαιό σου περιλαμβάνει πράγματα που μπορεί να σε φέρουν σε μπελάδες, μην τα υπογράψεις, όποιο κι αν είναι το κόστος. Διαφορετικά φρόντισε να κρατήσεις αντίγραφα για να μπορέσεις ανά πάσα στιγμή να βρεις το δίκιο σου.

Ζήτησε ν’ αλλάξεις τμήμα

Κοίτα η αλήθεια να λέγεται για να μην έχεις ψευδαισθήσεις: Αν το περιβάλλον στην εταιρεία δεν είναι καλό, δεν θα γίνει ξαφνικά επειδή θ αλλάξεις τμήμα, απλά μπορεί να γίνει πιο υποφερτό.

Θα σωθείς μια για πάντα εάν στο προηγούμενο τμήμα σου υπήρχε κάποιος συνάδελφος που σου δημιουργούσε προβλήματα. Όμως αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να διεκδικείς αυτά που θέλεις και αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί.

Αποδέξου ότι πρέπει να προχωρήσεις

Μπορεί να ονειρευόσουν χρόνια να δουλέψεις γι’ αυτή την εταιρεία και πραγματικά το όνομα που σου φτιάξει στην αγορά ν’ αξίζει όλα τα βάσανα που περνάς, όμως αναλογίσουν αν πραγματικά αξίζει.

Εάν η δουλειά σου σε διαλύει ψυχολογικά και σωματικά κάθε μέρα, μήπως δεν είναι αυτή η δουλειά των ονείρων σου και πρέπει να συνεχίσεις να πορεύεσαι για να την βρεις;

The post Όταν η δουλειά των ονείρων σου γίνεται τοξική… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα