Όσα μας δίδαξαν τα love letters του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ενός στρατιώτη και της γυναίκας του

19:22 3/12/2021 - Πηγή: iPop

Έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες αγάπης, άλλες τις λατρέψαμε και άλλες μας έκαναν να πιστεύουμε πως ο έρωτας είναι κάτι τέλειο και μοναδικό. Όντως είναι. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου απλά στις μέρες μας και στον κόσμο των social media έχει αρχίσει να εξαφανίζεται γιατί όλα είναι εύκολα και υπάρχουν παντού ευκαιρίες. Δεν έχουμε μάθει να λύνουμε το πρόβλημα, απλά προχωράμε παρακάτω και στον επόμενο.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ίσχυε παλιότερα. Ο κόσμος ήταν πιο συναισθηματικός και οι ερωτευμένοι αντάλλαζαν γράμματα και λουλούδια

μεταξύ τους. Πες με αθεράπευτα ρομαντική, αλλά και τι δε θα έδινα για να επιστρέψουν πίσω τα γράμματα! Είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να μείνουν ζωντανά για πάντα.

Πρόσφατα, λοιπόν, έπεσαν στα χέρια μου love letters που έστελναν στρατιώτες στις αγαπημένες τους κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συγκινήθηκα, αλλά ταυτόχρονα κατάλαβα τι θα πει πραγματική αγάπη.

Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για τις σχέσεις. Και όχι η απάντηση δεν είναι στο Google!

Iστορίες αγάπης: 5 πράγματα που πρέπει να κρατήσεις κι εσύ από τα love letters του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΟι άντρες — ακόμη και αν βρίσκονται στον πόλεμο — έχουν τόση αγάπη να προσφέρουν όσο και οι γυναίκες

Αν σκέφτεσαι τους άντρες με στερεότυπο τρόπο, είναι πολύ πιθανό να πιστεύεις ότι δεν μπορούν να εκδηλώσουν την αγάπη τους και το μόνο που προσφέρουν στις γυναίκες είναι στεναχώρια και δάκρυα. Οι άντρες, όμως, είναι πολλά περισσότερα. Αν διαβάσεις τα γράμματα ενός στρατιώτη προς την κοπέλα του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στάζουν θετικότητα, στοργή, ζεστασιά και αγάπη. Αυτό είναι οι άντρες.

Οι ερωτευμένοι άντρες μπορούν να επικοινωνούν βαθιά όσο και οι γυναίκες

Ο παππούς μου δεν δίστασε ποτέ να πει στη γιαγιά μου πώς αισθάνεται πραγματικά. Πάντα επικοινωνούσε τους φόβους και τα όνειρά του, τόσο για το μέλλον τους ως ζευγάρι όσο και για την προσωπική του εξέλιξη.

Να ξέρεις πως όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος φαίνεται και δεν μπορεί να το κρύψει με τίποτα. Αν, λοιπόν, πέσει στα χέρια σου ένα love letter θα καταλάβεις τι εννοώ.

20 κομπλιμέντα που μπορείς να κάνεις στον σύντροφό σου (και δεν έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση)

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανοίξεις ένα love letter και να διαβάσεις κατευθείαν τη λέξη «σ’ αγαπώ!»

Ενώ κάποιοι μπορεί να περιμένουν να πουν σ ‘αγαπώ στο τέλος ενός γράμματος, οι περισσότεροι στρατιώτες που έστελναν γράμματα στις αγαπημένες τους, ξεκινούσαν κάπως έτσι: «Γεια σου αγάπη μου! Σε αγαπώ!» και τελείωναν το γράμμα τους με αυτή τη φράση: «Γεια σου αγάπη μου. Σ’ αγαπώ πολύ, πολύ, πολύ!».

Γιατί να κρύψεις τον ενθουσιασμό σου άλλωστε; Πίστεψε με, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Απλά ζήσε την στιγμή και απόλαυσέ την. Φώναξε στον άνθρωπό σου πόσο πολύ τον αγαπάς, επικοινώνησε τα συναισθήματά σου πριν είναι πολύ αργά.

Η αγάπη και ο σεβασμός είναι υψίστης σημασίας για έναν διαρκή δεσμό

Νιώθω πως αυτές οι δύο λέξεις τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί. Και δε ρίχνω ευθύνη μόνο στους άντρες. Άλλωστε όλα είναι ένας φαύλος κύκλος. Απλά στις μέρες μας φοβόμαστε να δείξουμε τα συναισθήματα μας. Φοβόμαστε να κάνουμε σχέση γιατί θα πληγωθούμε. Δε θα έπρεπε να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο όμως.

Αν γνωρίσεις τον άνθρωπό σου μην κλειδώσεις τον εαυτό σου. Άσε τον να νιώσει. Ο έρωτας είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα, είσαι τυχερή αν είσαι ερωτευμένη. Είναι δεδομένο πως θα πληγωθείς, είναι δεδομένο ότι θα κλάψεις, απλά βρες το άτομο που αξίζει να τα νιώσεις όλα αυτά.

Όταν το βρεις να θυμάσαι πώς κι εκείνος έχει τη δική του ιστορία, έχει περάσει δύσκολα και αναζητά σεβασμό.

Εσύ έχεις χημεία με τον σύντροφό σου ή μήπως δεν είναι το άλλο σου μισό; 5 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις

Να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον ακόμα και στις πιο, φαινομενικά, ασήμαντες στιγμές

«…και ήταν υπέροχο να ακούω τη φωνή σου, παρόλο που δεν μπορούσες να ακούσεις τη δική μου πολύ καθαρά. Πραγματικά φώναζα, αλλά όσο με άκουγες να λέω σ’ αγαπώ, τα υπόλοιπα ήταν ασήμαντα».

Αυτά ήταν τα λόγια ενός στρατιώτη προς την αγαπημένη του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι όμορφο να έχεις κάποιον δίπλα σου και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί ό,τι κι αν γίνει, στις πιο δύσκολες στιγμές αλλά και στις πιο ευχάριστες.

Στην τελική, πιστεύω ότι έρωτας δεν είναι ο άνθρωπος που θα σε απογειώσει και θα σε κάνει να πετάς στα σύννεφα. Έρωτας είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα σε κρατήσει από το χέρι και θα σε βοηθήσει να πατήσεις σταθερά στη γη για να διανύσετε δρόμους που δεν τόλμησες ποτέ να περπατήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα μας δίδαξαν τα love letters του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ενός στρατιώτη και της γυναίκας του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα