Ως απειλή για την εθνική ασφάλεια βλέπει ο Πούτιν τις ΗΠΑ

15:25 2/1/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν να απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, στο ευχετήριο μήνυμά του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να σημαίνει πως δεν θεωρεί τις ΗΠΑ απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την Πρωτοχρονιά

έγγραφο που τιτλοφορείται Σχετικά με την Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στο συγκεκριμένα έγγραφο περιλαμβάνονται και οι ΗΠΑ στη λίστα με τις απειλές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η μεγάλη συμβολή της Ρωσίας στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων έφερε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους της Δύσης. Μάλιστα στο έγγραφο επισημαίνει πως «η ισχυροποίηση της Ρωσίας είναι πραγματικότητα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο νέων απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, οι οποίες είναι πολυσύνθετης και συσχετισμένης φύσης».

Και στη συνέχεια τονίζεται ότι: «Η ανεξάρτητη πολιτική της Μόσχας τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και εντός της χώρας έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ και των συμμάχων της, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στις διεθνείς σχέσεις».

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και σε επίπεδο πληροφοριών πίεση σε βάρος της Ρωσίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης η στήριξη που έδειξαν ΗΠΑ και Ε.Ε. στο «αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία», όπως χαρακτηρίζεται στο έγγραφο, το οποίο είχε ως συνέπεια τον διαχωρισμό της κοινωνίας της Ουκρανίας αλλά και την στρατιωτική σύγκρουση.

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν γίνεται καμία αναφορά στη Συρία, ενώ η Ρωσία βλέπει ως απειλή και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

The post Ως απειλή για την εθνική ασφάλεια βλέπει ο Πούτιν τις ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα