Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

19:16 19/8/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιες φορές που μόνοι μας περιορίσαμε τον εαυτό μας σε σχέση με το ποια δουλειά μπορούμε να κάνουμε και ποια όχι. Όταν ένας αριθμός όπως πχ η ηλικία, το βάρος, το ύψος, η εκπαιδευτική κατάρτιση σε περιόρισε από το να εργαστείς στην δουλειά των ονείρων σου. Είναι τόσο συχνό αυτό το φαινόμενο, ο αυτοπεριορισμός στη εργασία και γι’αυτό βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους να δουλεύουν το 9:00-17:00 ωράριό τους και στη συνέχεια να φεύγουν με τις πλάτες γυρτές, με το χαμόγελο σβησμένο και να κουβαλούν ένα ασήκωτο βάρος.

Το 1/3 της ζωής μας θα το περάσουμε δουλεύοντας

Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε,

τόσο πιο γρήγορα θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να διαφύγουμε από τη ζωή που μας βάλαμε μέσα αν αυτή δε μας αρέσει σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να γυρνάς από την εργασία σου κάθε απόγευμα και να μην αισθάνεσαι ότι έβαλες το λιθαράκι σου ώστε να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος. Σε όποιο επάγγελμα και αν είσαι σήμερα. Αν αισθάνεσαι χρήσιμος, ότι έδωσες αξία σε άλλους ανθρώπους με τον τρόπο σου, ότι άξιζε ο χρόνος που διέθεσες.

Γιατί ψάχνεις για δουλειά στις αγγελίες;

Στις αγγελίες υπάρχουν εργασίες σίγουρα, όμως γιατί να ταιριάξεις κάπου επειδή υπάρχει ανάγκη αν δεν ταιριάζεις πραγματικά εκεί;

Και το ξέρω ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να ζήσεις και να βγάλεις τον επιούσιο και ότι ο φόβος της ανεργίας ίσως είναι αυτός που καθορίζει τις επόμενες κινήσεις σου.

Δημιούργησε μόνος σου την ευκαιρία σου

Αν θες μπορείς πάντα να διεκδικήσεις την εργασία της αγγελίας προσωρινά, για να βγάλεις χρήματα αλλά παράλληλα βρες τι είναι αυτό για το οποίο έχεις πλαστεί. Ποια είναι η αποστολή σου. Κάνε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου και πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να απαντήσεις σε αυτό:

«Τι είναι αυτό που θέλω περισσότερο στη ζωή μου και γιατί το θέλω. Τι θα γίνει αν δεν συμβεί»;

Αν απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια προσπαθώντας να ακούσεις αυτό που θέλει να σου πει η καρδιά σου και μόνο, ολόκληρη η στρατηγική θα λάμψει μπροστά σου βήμα βήμα.

Ποιος θα σε βοηθήσει, τι χρειάζεται να κάνεις ακόμα για να το καταφέρεις τον στόχο σου αυτό; Πιστεύεις ότι η βοήθεια ενός coach ή μέντορα θα ήταν καθοριστικής σημασίας σήμερα για να φτιάξει το αύριο σου;

Φτιάξε μια λίστα από τις αγαπημένες εταιρείες σου που θα ήθελες να δουλεύεις. Ετοίμασε και στείλε το βιογραφικό σου, κυνήγησέ το όσο μπορείς. Πάρε τηλέφωνα, μίλα με ανθρώπους, δείξε το ενδιαφέρον σου και πόσο πολύ θες να δουλέψεις εκεί και για ποιους λόγους. Τι θα κερδίσουν εκείνοι αν σε πάρουν στην δουλειά. Τι αξία θα προσφέρεις στην εταιρεία.Δεν είσαι η ηλικία σου, τα κιλά σου, ή η εκπαίδευσή σου

Μην αφήνεις όλα αυτά τα στοιχεία να σε περιορίζουν. Αυτός είναι ένας αυτοπεριορισμός στην εργασία, που μπορεί να συμβαίνει και σε άλλους τομείς της ζωής. Αν πιστεύεις ότι επειδή είσαι μικρός ή λίγο πιο μεγάλος δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά, αυτό θα εκπέμπεις και δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν για τις ικανότητές σου. Αν πιστεύεις ότι τα κιλά, το ύψος και γενικά η εμφάνιση είναι περιοριστικός παράγοντας σίγουρα θα γίνει.

Αν κάτι από όλα αυτά σε απασχολεί και σε κρατά περιορισμένο στερώντας σου πολύτιμους πόντους αυτοπεποίθησης και θες να το αλλάξεις, άλλαξέ το για εσένα. Κανένα νούμερο δε θα σε κάνει ικανότερο και πιο χρήσιμο. Αυτό είναι μια πεποίθηση που δε θα βοηθήσει γενικά σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Γιατί δεν μειώνεται η αξία σου αν δεν μπορεί κάποιος άλλος να την εκτιμήσει

Αν πιστεύεις ότι δεν το αξίζεις τότε ισχύει!

Αν πιστεύεις ότι δεν το αξίζεις εξαιτίας όλων αυτών που δεν έχει, τότε έχεις δίκιο. Αν πιστεύεις ότι αξίζεις και πάλι έχεις δίκιο. Όλα εξαρτώνται από εσένα σε αυτή τη ζωή και εγώ δεν ήρθα εδώ για να σε διαψεύσω. Αν θες απόδειξέ το ότι αξίζεις ή ότι δεν αξίζεις. Προσπάθησέ το, ρώτα πώς το έκαναν οι άλλοι, μάθε ότι δεν ξέρεις τώρα, μη σε αφήνεις όμως να ζεις μια ζωή που δεν σου αξίζει επειδή απλά επέτρεψες να σε αυτοπεριορίσεις, από φόβο, από ανασφάλεια από ανάγκη.

Βγες εκεί έξω κάνε αυτό που πλάστηκες να κάνεις, ολοκλήρωσε την αποστολή σου και πρόσφερέ μας όλα αυτά τα μοναδικά δώρα με τα οποία είσαι προικισμένος. Μην αφήσεις ούτε μέρα να περάσει χωρίς να ζήσεις τη ζωή που σου αξίζει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλες,oles