Όλες εκείνες τις φορές που επενδύσαμε σε ανθρώπους που δεν άξιζαν

17:01 14/12/2021 - Πηγή: iPop

Η υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου που από χθες έχει βομβαρδίσει τα μέσα με ήδη πάνω από 35 χιλιάδες tweets μέσα σε λίγες ώρες, είναι κάτι που με βάζει σε σκέψεις. Κυρίως οι δύο λέξεις που απασχολούν το μυαλό μου σχετικά με την υπόθεση, είναι η εμπιστοσύνη και η επένδυση. Με μια πράξη ταυτόχρονα πλήττονται η εμπιστοσύνη που έδειξες σε κάποιον άλλο άνθρωπο και τελικά φάνηκε μικρότερος των προσδοκιών σου και η επένδυση του χρόνου, της φαιάς ουσίας και των όσων έδωσες γι αυτόν. Αν το έχεις βιώσει ήδη στη ζωή σου, αν εσύ έπαιξες fair το παιχνίδι

αλλά ο άλλος άδικα και σε πρόδωσε μπορεί να γκρεμιστεί ο κόσμος σου. Αν δεν το έχεις νιώσει μέχρι τώρα είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος!

Επένδυση

Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να περάσουμε τη ζωή μας μαζί τους, οι άνθρωποι που περνάμε τον χρόνο μας, είναι αυτοί στους οποίους επενδύουμε. Ο χρόνος είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε γιατί είναι κάτι που δεν έχουμε απεριόριστο. Όταν έχεις κάνει μια τόσο λάθος επιλογή σε έναν άνθρωπο, νιώθεις αυτό το πικρό αίσθημα της προδοσίας. Το γεγονός ότι ο άλλος τελικά ήταν πολύ μικρότερος και λιγότερος των περιστάσεων και αυτό πονάει.

Είναι μια μορφή πένθους αυτό που βιώνουμε όσο και αν είναι βαριά αυτή η λέξη γιατί παραπέμπει σε θάνατο, όμως εκείνη τη στιγμή πεθαίνει μέσα σου ό,τι ζωντανό υπήρχε γι’αυτόν τον άνθρωπο. Για τον άνθρωπο που επένδυσες το χρόνο, τη φαιά ουσία σου, την αγάπη σου, την καρδιά σου, τη φιλία σου και όμως εκείνος φέρθηκε έτσι. Θα μου πεις εμείς δίνουμε όλα αυτά όχι για να πάρουμε πίσω αντάλλαγμα την αγάπη του άλλου. Αν έρθει είναι η αγάπη είναι ευπρόσδεκτη, αλλά εδώ μιλάμε για την προδοσία. Γιατί ο άλλος, αυτός που επενδύσαμε απλά θα μπορούσε να φύγει, χωρίς να φερθεί τιποτένια.

Θα μπορούσε να τιμούσε τα παντελόνια του και να φερόταν παλικαρίσια και να έλεγε γεια, δεν ταιριάζουμε πια, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί γι’αυτούς και εκείνους τους λόγους. Πονάει και αυτό αλλά είναι ξεκάθαρο ρε φίλε, δεν είναι πισώπλατο, δεν είναι βρώμικο, δεν είναι μικρό. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν θα λες τσάμπα ο χρόνος που ξόδεψα μαζί σου. Δεν θα ντρέπεσαι που διάλεξες αυτόν τον άνθρωπο να είναι στη ζωή σου. Θα πονέσει, γιατί κρύβει μέσα απόρριψη και η απόρριψη πονάει συνήθως, αλλά είπε την αλήθεια και η αλήθεια πάντα εκτιμάται στο τέλος.

Μαζί με την κοπέλα αυτή τη στιγμή πενθούν και οι φίλοι και συνεργάτες που έχασαν ένα φίλο τους, όσες συγγνώμες και να ζητήσει ο άλλος είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι ο άλλος φέρθηκε έτσι.

Άξιος εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται. Το να είσαι ένας αξιόπιστος άνθρωπος είναι ένα μεγάλο προσόν. Το να γεννάς συναισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους άλλους γύρω σου. Να σε βλέπει δηλαδή ο άλλος και να ξέρει ότι έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που ξέρει τι θέλει, που ξέρει που πατάει, που έχει συγκεκριμένες αξίες και αυτές είναι ξεκάθαρες με το που μιλήσεις με εκείνον.

Αν ένα skill χρειάζεται να έχεις στη ζωή σου, το να είσαι άξιος εμπιστοσύνης, θα το έβαζα στην κορυφή. Γιατί η εμπιστοσύνη κρύβει μέσα της την ειλικρίνεια, το σεβασμό, την προσφορά ασφάλειας. Κρύβει πολλές αρετές μέσα της και αν βρεις αξιόπιστο άνθρωπο κράτα τον στη ζωή σου ως κόρη οφθαλμού. Γιατί είναι κάτι πολύ σπάνιο και πολύ πολύτιμο.

Και τώρα τι; Δεν θα ξαναεμπιστευτούμε ποτέ; Πώς να ανοίξω την καρδιά μου ξανά; Έχεις δίκιο αν νιώθεις προδομένος αυτή τη στιγμή! Ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να περάσει όλο αυτό που έζησες και να ξεπεράσεις ότι έκανες λάθος επιλογή. Από την άλλη δεν φταις εσύ στο ότι ο άλλος ήταν ψεύτικος και δεν φέρθηκε όπως θα περίμενες. Θα προσέχεις περισσότερο την επόμενη φορά και ίσως φανείς άδικος στους επόμενους ανθρώπους που θα έρθουν στη ζωή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναεμπιστευθείς ξανά τους ανθρώπους γύρω σου.

Μπορείς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου που δεν είναι καλά ψυχολογικά; Τι μπορείς να κάνεις και πώς επηρεάζεται η σχέση;

Μια γνώμη

Όπως καταλαβαίνεις δεν μιλάω για την υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου αποκλειστικά σήμερα, η υπόθεση αυτή πυροδότησε την πένα μου σήμερα και έδωσε έμπνευση για το θέμα αυτό. Γιατί δεν το κρύβω ότι χθες που είδα την είδηση, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι ταυτόχρονα τόσοι άνθρωποι που βιώσαν αρνητικά συναισθήματα, εκτός φυσικά της κοπέλας που βίωσε αυτήν την κακοποίηση χωρίς να έχει δώσει την συγκατάθεσή της, ήταν πάρα πολλοί.

Άνθρωποι προδομένοι, σοκαρισμένοι, απογοητευμένοι που ζούσαν τόσα χρόνια με έναν άνθρωπο που δεν φάνηκε άξιος εμπιστοσύνης. Είναι πολύ βαρύ και πικρό το συναίσθημα και όπως και αν εμφανίζεται με όποιο πρόσωπο, πονάει πολύ.

Να είστε τίμιοι άνθρωποι! Να μην φέρεστε έτσι στους ανθρώπους μωρέ! Αν δεν αντέχετε την απόρριψη, βρείτε τρόπο να την κάνετε πιο εύκολη, γι’αυτό υπάρχουν οι γιατροί και ψυχοθεραπευτές, για να γιατρέψουν τα τραύματα της ψυχής σας, δεν είναι απάντηση η εκδίκηση!

Η πρώτη ανακοίνωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και η νέα καταγγελία εις βάρος του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλες εκείνες τις φορές που επενδύσαμε σε ανθρώπους που δεν άξιζαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα