Οι Βέλγοι θυμούνται | Ένας χρόνος απ’ τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην «καρδιά» της Ευρώπης (Photos)

09:31 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι Βέλγοι θυμούνται… Ένας χρόνος πέρασε απ’ τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην «καρδιά» της Ευρώπης, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 32 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320.

Οι επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο και το Μετρό στις Βρυξέλλες, είναι οι χειρότερες επιθέσεις στην Ιστορία του Βελγίου.

Οι μνήμες νωπές απ’ το πρωί της 22ας Μαρτίου 2016 όταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι

και Ναζίμ Λαχράουι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους στην αίθουσα αναχωρήσεων προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων.

Ακριβώς την ώρα της πρώτης επίθεσης (08:58 ώρα Ελλάδος), ξεκίνησε η τελετή μνήμης, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στο αεροδρόμιο. Το παρών έδωσαν ο βασιλιάς Φιλίππος και η βασίλισσα Ματίλντε, συγγενείς των θυμάτων και μέλη των υπηρεσιών διάσωσης.

Εν συνεχεία, οι Αρχές μεταβαίνουν στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, εκεί όπου Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφός του Ιμπραχίμ, πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε στις 10:11 ώρα Ελλάδας, σκοτώνοντας ακόμα 16 ανθρώπους.

Το βασιλικό ζεύγος μετέπειτα πρόκειται να εγκαινιάσει ένα άγαλμα, το οποίο τοποθετείται σε κοντινή απόσταση απ’ την Κομισιόν.

Tην ίδια στιγμή οι οδηγοί και οι ελεγκτές του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων πρόκειται να τηρήσουν «ενός λεπτού θόρυβο» τη στιγμή της έκρηξης στο Μαλμπέκ και ολόκληρο το δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών θα σταματήσει τη λειτουργία του για μερικά δευτερόλεπτα, κατά τα οποία οι επιβάτες θα χειροκροτήσουν.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι μαθητές των σχολείων του Μόλενμπεκ θα συναντηθούν με θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πορείες πολιτών θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα με προορισμό την πλατεία του Χρηματιστηρίου.

Το πρόγραμμα των τελετών μνήμης θα ολοκληρωθεί με μια «τελετή επανασύνδεσης» από τη Φλαμανδή χορογράφο Άνε Τερέσα ντε Κίρσμέκερ, μια αγρύπνια στον καθεδρικό ναό των Βρυξελλών και «μια διαδογματική συναυλία» στην εκκλησία του Μόλενμπεκ.

Την Κυριακή, ο Βέλγος Πρωθυπουργός δήλωσε: «Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν οι στρατιώτες στον δρόμο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε σε έναν, τρεις ή έξι μήνες».

Photos: Carl Court/Getty Images, Reuters

The post Οι Βέλγοι θυμούνται | Ένας χρόνος απ’ τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην «καρδιά» της Ευρώπης (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα