Οι ταινίες για το Αλτσχάιμερ που θα σε συγκινήσουν!

21:47 27/7/2019 - Πηγή: iPop

Οι ταινίες για το Αλτσχάιμερ και την άνοια που θα σε συγκινήσουν και οι ερμηνείες των ηθοποιών που κατάφεραν να ξεχωρίσουν γιατί σε βάζουν έστω και λίγο στη θέση εκείνων των ανθρώπων που δεν «έχουν επαφή» με τις αναμνήσεις τους.

Ταινίες για το Αλτσχάιμερ και την άνοια που πρέπει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου, γιατί άγγιξαν αυτό το δύσκολο θέμα με τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει.

Still Alice (2014)

Ξεκινάμε με την ταινία Still Alice και την εκπληκτική ερμηνεία της βραβευμένης με Όσκαρ

γι’ αυτό τον ρόλο, Julianne Moore. Η Moore υποδύεται την Alice Howland, μια καθηγήτρια που έχει διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ, ενώ η ταινία βασίζεται στο best-selling βιβλίο της Lisa Genova (2007).

Τον σύζυγό της Alice, υποδύεται ο Alec Baldwin, ενώ τα παιδιά της παίζουν οι Kristen Stewart, Kate Bosworth και Hunter Parrish. Οι κριτικές για την ταινία και την Julianne Moore ήταν διθυραμβικές ακριβώς για τον λόγο ότι η ιστορία και ο τρόπος που βιώνει το Αλτσχάιμερ εξιστορείται απ’ την ίδια την Alice.

Away From Her (2007)

Στην ταινία Away From Her, η Julie Christie ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον χαρακτήρα της Fiona, μιας γυναίκας με Αλτσχάιμερ που οικειοθελώς αποφασίζει να πάει σε ένα ίδρυμα, προκειμένου να μην είναι βάρος στον επί 50 χρόνια σύζυγό της, Grant.

Μετά από 30 ημέρες στο ίδρυμα, ο Grant αποφασίζει να επισκεφτεί τη Fiona κι ανακαλύπτει ότι εκείνη δεν το θυμάται, αλλά κι ότι έχει αναπτύξει στενή φιλία με έναν άλλο άνδρα στο ίδρυμα…

The Notebook (2004)

Βασισμένο στο best-selling μυθιστόρημα του Nicholas Sparks, η ταινία με το ίδιο όνομα «The Notebook» είναι αυτή που συχνά αναφέρεται ως η πιο ρομαντική όλων των εποχών.

Τον Noah υποδύονται ο Ryan Gosling σε νεαρή ηλικία και ο James Garner σε μεγαλύτερη και είναι ο σύζυγος της Allie, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ και φιλοξενείται σε ίδρυμα (την Allie υποδύονται η Rachel McAdams και η Gena Rowlands). Ο Noah σε μια προσπάθεια του να κάνει την Allie να θυμηθεί την ιστορία αγάπης τους, της διαβάζει τις αναμνήσεις της όπως τις είχε καταγράψει στο ημερολόγιο της.

50 First Dates (2004)

Μια ταινία του Adam Sandler που θα σε κάνει να κλάψεις και να γελάσεις ταυτόχρονα. Κάθε φορά, πρώτη φορά είναι ο τίτλος που αποφάσισαν να δώσουν στα ελληνικά και περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια την υπόθεση της ταινίας. Ο Adam Sandler στην ταινία είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα που πάσχει από άνοια και που υποδύεται η αγαπημένη Drew Barrymore.

Επειδή η γυναίκα του δεν έχει βραχυπρόθεσμη μνήμη και δεν τον θυμάται, ο χαρακτήρας του Sandler της φτιάχνει ένα βίντεο για να της υπενθυμίσει κάθε μέρα ποιος είναι και πώς είναι η ζωή τους μαζί.

Aurora Borealis (2006)

Ο Donald Sutherland και η Louise Fletcher κλέβουν την παράσταση σε αυτή την ταινία που έχει να κάνει με τις σχέσεις, αλλά και τις δύσκολες αποφάσεις. Ο Sutherland υποδύεται έναν παππού με άνοια, που έχει ανάγκη περισσότερη φροντίδα απ’ όση η σύζυγός του μπορεί να του προσφέρει. Αναζητούν έτσι τη βοήθεια μιας νοσοκόμας, αλλά και του εγγονού τους, οι οποίοι και αναπτύσσουν μεταξύ τους μια φιλία. Η κατάσταση υγείας του Sutherland χειροτερεύει, ενώ ο ίδιος επιμένει ότι μπορεί να δει το Βόρειο Σέλας απ’ το παράθυρό του!

Το άρθρο Οι ταινίες για το Αλτσχάιμερ που θα σε συγκινήσουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα