Οι πρώτες δηλώσεις της Peng Shuai μπροστά στην κάμερα: «Δεν έχω ισχυριστεί, ούτε έχω γράψει ποτέ για κάποιον που μου επιτέθηκε σεξουαλικά»

12:31 20/12/2021 - Πηγή: iPop

Η σταρ του τένις Peng Shuai αρνήθηκε ότι είχε κατηγορήσει τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και υποστήριξε πως η ανάρτηση που είχε κάνει στις αρχές Νοεμβρίου απλά είχε παρεξηγηθεί.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία έντονη και παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της τενίστριας Peng Shuai, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου, σε ανάρτηση στο Weibo, κατήγγειλε ότι ο Zhang Gaoli- πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας- την είχε υποχρεώσει να κάνει σεξ μαζί του. Έπειτα από την ανάρτηση, που διεγράφη, η τενίστρια δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση για περίπου τρεις εβδομάδες. 

Νέο βίντεο της Peng Shuai: Δηλώνει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση

«Ήθελα να το καταστήσω πολύ σαφές: Δεν έχω ισχυριστεί, ούτε έχω γράψει ποτέ για κάποιον που μου επιτέθηκε σεξουαλικά», δήλωσε η Peng. «Σε ό,τι αφορά το Weibo, πρόκειται για το προσωπικό μου απόρρητο… Υπήρξαν πολλές παρεξηγήσεις… Δεν [θα έπρεπε] να υπάρχει διαστρεβλωμένη ερμηνεία».

Η συνέντευξη της Peng με την Lianhe Zaobao της Σιγκαπούρης, μια κινεζική έκδοση του περιοδικού υπό την κρατικά ελεγχόμενη Singapore Press Holdings Limited, ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς νέα πλάνα της Peng εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο την Κυριακή, 19/12.

Η Qingqing Chen, μια δημοσιογράφος στην κρατική Global Times, δημοσίευσε ένα βίντεο κλιπ επτά δευτερολέπτων της Peng στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Δεν είμαι αγνοούμενη, ούτε κινδυνεύω»: Το μυστηριώδες email της τενίστριας Peng Shuai και οι ανησυχίες για την έκβαση της υπόθεσης

Σε αυτό, η Peng φαίνεται να συνομιλεί με άλλα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων είναι ο Κινέζος μπασκετμπολίστας Yao Ming. Η Πενγκ εμφανίζεται να γελάει και είναι η μόνη από τις τρεις που δεν φοράει μάσκα προσώπου.

«Ένας φίλος μου έστειλε αυτό το βίντεο που δείχνει την τενίστα Peng Shuai να μιλά με τον Yao Ming, έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες στην ιστορία του @NBA, σήμερα το πρωί σε μια εκδήλωση «FIS Cross-Country Skiing China City Tour» στη Σαγκάη», έγραψε η Τσεν.

A friend sent me this video showing Chinese tennis star player Peng Shuai talked with Yao Ming, one of the most beloved players in @NBA history, this morning at an event “FIS Cross-Country Skiing China City Tour’ in Shanghai. pic.twitter.com/Ebduv5rean

— Qingqing_Chen (@qingqingparis) December 19, 2021

Η ανάρτηση της Peng τον Νοέμβριο προκάλεσε ανησυχία διεθνώς. Αυτό οδήγησε άλλους αστέρες του τένις, συμπεριλαμβανομένων των Naomi Osaka και Serena Williams, να απαιτήσουν να μάθουν πού βρίσκεται, κάτω από το hashtag #WhereIsPengShuai στο Twitter.

Το περιστατικό εξαπέλυσε επίσης μια παγκόσμια θύελλα κριτικής κατά της Κίνας. Ως αποτέλεσμα, η Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) ανακοίνωσε την αναστολή των μελλοντικών τουρνουά στην Κίνα στις αρχές αυτού του μήνα. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα άδραξαν την ευκαιρία να καλέσουν σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στη συνέντευξη της Κυριακής, η Peng απάντησε επίσης στην ερώτηση της εφημερίδας της Σιγκαπούρης σχετικά με την απάντησή της μέσω email στον CEO του WTA, Steve Simon, τον περασμένο μήνα. Επιβεβαίωσε ότι η κινεζική έκδοση του email προς τον Simon γράφτηκε από την ίδια, αλλά είπε ότι αυτή που δημοσιεύτηκε από το CGTN, τον κρατικό αγγλόφωνο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ήταν μετάφραση επειδή το επίπεδο των αγγλικών της δεν ήταν αρκετό.

Tα κρατικά media της Κίνας δημοσιεύουν “νέα” βίντεο της τενίστριας Peng Shuai αλλά κανείς δεν πείθεται

«Αλλά λίγο πολύ είπαν το ίδιο πράγμα», είπε, προσθέτοντας ότι η απάντησή της μέσω email στον Simon ήταν «εξ ολοκλήρου με δική μου βούληση» και ότι ζει ελεύθερα. «Γιατί να με ακολουθούν άνθρωποι;» αντέκρουσε, όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές την είχαν θέσει υπό παρακολούθηση.

Καθώς η Κίνα προετοιμάζεται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο, οι διαμάχες σχετικά με το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζουν να οξύνονται. Πολλοί παρατηρητές εκτός της χώρας επιμένουν ότι η Πενγκ δεν είναι πραγματικά ελεύθερη, παρά τις προσπάθειες των κρατικών μέσων ενημέρωσης να δημιουργήσουν αυτήν την εντύπωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι πρώτες δηλώσεις της Peng Shuai μπροστά στην κάμερα: «Δεν έχω ισχυριστεί, ούτε έχω γράψει ποτέ για κάποιον που μου επιτέθηκε σεξουαλικά» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Peng Shuai, Δεν,Peng Shuai, den