Οι πρώτες 7 λέξεις αρκούν για να σε προσλάβουν σε μια δουλειά!

15:00 29/10/2019 - Πηγή: iPop

Η προετοιμασία για μια συνέντευξη για δουλειά πάντα υπάρχει. Τα ταλέντα και το πλούσιο βιογραφικό σου, όμως, ίσως δεν έχουν και τόση δύναμη τελικά, όση έχουν οι 7 πρώτες λέξεις που θα ξεστομίσεις. Τι έδειξε νέα έρευνα;

Η προετοιμασία για μια συνέντευξη για δουλειά είναι καλό να γίνεται καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματικά μπορεί να σε σώσει. Μπορεί, όμως, εσύ να σκέφτεσαι πως η εμπειρία σου, οι δεξιότητές σου, τα ταλέντα σου και η σκληρή σου δουλειά θα σε βοηθήσουν για να σε προλάβουν… αλλά τα νέα

δεν είναι τόσο ευχάριστα.

Μια νέα έρευνα αναφέρει πως οι 7 πρώτες λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις είναι και οι πιο βασικές. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Yale, ανέφεραν πως οι managers που σου παίρνουν συνέντευξη ή οι εργοδότες όχι μόνο κάνουν υποθέσεις για την κοινωνική τάξη των υποψηφίων, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτές τις υποθέσεις για να αξιολογήσουν την ικανότητα ενός ατόμου για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Photo: Unsplash/Freshh Connection

Και γίνεται ακόμη χειρότερο… καθώς κάνουν αυτές τις υποθέσεις μέσα απ’ τις 7 πρώτες λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις.

Η μελέτη δείχνει ότι κατά τη διάρκεια σύντομων αλληλεπιδράσεων, η ομιλία ενός ατόμου διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίοι οι άλλοι άνθρωποι, συνομιλητές τον αντιλαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους για μια συγκεκριμένη δουλειά.

Κι ενώ οι περισσότεροι εργοδότες αρνούνται ότι η κοινωνική τάξη ενός υποψήφιου εργαζόμενου τους απασχολεί, στην πραγματικότητα η κοινωνικοοικονομική του θέση αξιολογείται στα πρώτα δευτερόλεπτα κάτι που φυσικά προάγει την ανισότητα και εμποδίζει την κοινωνική κινητικότητα.

Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά: Μπορείς να τις απαντήσεις;

Πώς έγινε η συγκεκριμένη έρευνα;

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε 5 ξεχωριστές μελέτες. Στις πρώτες τέσσερις εξέτασαν το βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται με ακρίβεια την κοινωνική τάξη βάσει μερικών δευτερολέπτων ομιλίας.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι 7 τυχαίες λέξεις είναι αρκετές για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να διακρίνουν την κοινωνική τάξη του ομιλητή με σχετική ακρίβεια. Η πέμπτη μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρεάζει την πρόσληψη σε μια δουλειά.

unsplash/Annie Spratt

Περίπου 300 άτομα άκουσαν τις ηχογραφήσεις και διάβασαν προ-συνεντεύξεις για τους πιθανούς υπαλλήλους για μια θέση εργασίας στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου. Οι εργοδότες δεν είδαν τα βιογραφικά των υποψηφίων ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πραγματικά προσόντα τους.

Οι εργοδότες έκριναν τους υποψήφιους απ’ τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις ως πιο πιθανό να είναι αρμόδιοι για τη δουλειά από ό, τι οι υποψήφιοι απ’ τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Επίσης, ανέθεσαν στους αιτούντες από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις καλύτερους μισθούς!

Κι εμείς αναρωτιόμαστε… σε ποιον αιώνα ζούμε;

Διαβάστε επίσης:

Όσα έχουμε ζήσει όλοι σε μια συνέντευξη για δουλειά γίνονται…. memes!

Το άρθρο Οι πρώτες 7 λέξεις αρκούν για να σε προσλάβουν σε μια δουλειά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα