Οι λέξεις και φράσεις που καθόρισαν τη δεκαετία

11:01 17/12/2019 - Πηγή: iPop

Διαμορφώνουμε τη γλώσσα μας στον ίδιο βαθμό που εκείνη μας διαμορφώνει. Και συνεχώς εξελίσσεται κι εξελισσόμαστε κι εμείς. Μεταξύ του 2010 και του 2019 υπήρξαν κάποιες λέξεις που ξαφνικά έγιναν πολύ δημοφιλείς ή εμφανίστηκαν αυτά τα 10 χρόνια. Το Mashable βρήκε τις λέξεις της δεκαετίας, συμβουλευόμενο γλωσσολόγους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς λεξικών. Και εμείς στις παρουσιάζουμε!

Αυτό είναι το πρόσωπο του TIME για το 2019!

Οι λέξεις της δεκαετίαςHashtag

Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, το hashtag άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε

τα social media, βοήθησε κοινωνικά κινήματα και βοήθησε ιδέες να εξαπλωθούν με ταχύτατο ρυθμό!

TechCrunch

Ο Chris Messina έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είπε στο Twitter ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιεί hashtags το 2007 για να δημιουργεί «κανάλια» ανθρώπων. Το social media στην αρχή αμφέβαλε, αλλά το 2009 όλα άλλαξαν! Απ’ το 2010, όχι απλώς το Instagram ξεκίνησε να χρησιμοποιεί hashtags, αλλά τα hashtags κατέκλυσαν τον digital κόσμο!

Hipster

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο όρος hipster ήταν στη δεκαετία του ’40 για να περιγράψει λευκούς μεσοαστούς Αμερικάνους που γοητεύονταν από τους μαύρους τζαζίστες και υιοθετούσαν τον τρόπο ζωής τους. Από τότε, ο όρος εξαφανίστηκε για αρκετές δεκαετίες, ενώ τη δεκαετία που αποπνέει η λέξη hipster άρχισε ξαφνικά να χρησιμοποιείται από όλους και να φέρνει μαζί μια ολόκληρη κουλτούρα.

Κλιματική αλλαγή

Υπήρχε πάντα, αλλά τα τελευταία χρόνια η φράση απασχολεί όλο και περισσότερους αφού το πρόβλημα πλέον είναι ορατό σε όλους μας και δεν μας φαίνεται ως κάτι μακρινό που πρόκειται να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα. Τέτοιου τύπου μεταβολές περιλαμβάνουν στατιστικά σημαντικές διακυμάνσεις ως προς τη μέση κατάσταση του κλίματος ή τη μεταβλητότητά του, που εκτείνονται σε βάθος χρόνου δεκαετιών ή περισσότερων ακόμα ετών. Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας.

Content

«Content is King», έγραφε ο Bill Gates το 1996 και προέβλεπε πώς το Διαδίκτυο θα οδηγούσε σε μια επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε και θα δημιουργούμε έσοδα από πληροφορίες που λέμε. Με την ανασκόπηση της δεκαετίας του 2010, μπορούμε τώρα να πούμε πως όντως… content is King! Κι εμείς σαν iPop.gr στηρίζουμε 100% αυτή την άποψη! Κι ελπίζουμε κι εσείς να απολαμβάνετε το content μας!

Emoji

Pixabay

Στη δεκαετία του 2010, το emoji έγινε η πιο δημοφιλής μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας με εικονίδια. Για να αποφύγουμε τα πολλά λόγια και να εκφράζουμε αυτό που θέλουμε, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε emojis, τα οποία αντικατέστησαν κυριολεκτικά τις λέξεις!

Δες ακόμα:

Τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες το 2019 στη Google;

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι λέξεις και φράσεις που καθόρισαν τη δεκαετία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα