Οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο στη Λαμία για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα

09:18 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει για κάποιο διάστημα και φαινόταν ότι οι γονείς κατάλαβαν επιτέλους ότι είναι απαράδεκτο να μην δέχονται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, νέες εντάσεις προκλήθηκαν στη Λαμία με αφορμή το πρώτο σχολικό κουδούνι που θα χτυπήσει για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στις Θερμοπύλες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 προσφυγόπουλα που μένουν στις Θερμοπύλες.

Θυμίζουμε πως το ωράριό τους θα είναι 02:00-18:00. Δηλαδή θα παρακολουθούν μαθήματα αφότου έχουν αποχωρήσει τα υπόλοιπα παιδιά απ’ το σχολείο.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε τους γονείς να αντιδράσουν και να εναντιωθούν στην ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

Τονίζεται ότι τα επιλεγμένα σχολεία είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Οι γονείς για ακόμα μια φορά επιδεικνύουν άσχημη στάση, λέγοντας πως δεν ρωτήθηκαν και βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων!

Μάλιστα στη συνέλευση που έγινε των γονιών του 6ου Δημοτικού, αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη του σχολείου τη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Κυριακής συνέλευση έχουν και οι γονείς στο Μοσχοχώρι.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι καθολικό και αυτοί οι γονείς αποφασίζουν να το στερήσουν τόσο απ’ τα παιδιά τους όσο και απ’ τα παιδιά των προσφύγων…

Διαβάστε ακόμα:

Απ’ τα βομβαρδισμένα σπίτια στα σχολικά θρανία- Τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο στη Λαμία για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα