Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουμε πεθάνει όλοι μέχρι το 2050

09:24 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Κι αφού σε τρομάξαμε τώρα ήρθε η ώρα να σου εξηγήσουμε και τι ακριβώς εννοούν οι επιστήμονες με την άποψη ότι μπορεί να έχουμε πεθάνει όλοι μέχρι το 2050: Σύμφωνα με έρευνα γύρω από το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Ο Jeff Nesbit, πρώην διευθυντής νομοθετικών και δημόσιων υποθέσεων στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και συγγραφέας περισσότερων από 24 βιβλίων, εξέτασε τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε να σταματήσει

να υπάρχει μέχρι το 2050 – ή να γίνουμε αθάνατοι!

Ο Nesbit εξηγεί τη θεωρία γνωστή ως ASI ή «τεχνητή υπερφυσική», η οποία υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελιχθεί σ’ έναν υπερυπολογιστή που μαθαίνει τόσο γρήγορα ώστε να ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη και να λύνει όλα τα προβλήματα.

Ανταγωνιστικές θεωρίες

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι αισιόδοξοι, όπως ο Ray Kurzweil, που μας παρακαλάει να μην φοβόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη, δείχνοντας αντ’ αυτού τις παλαιότερες και πιο πιεστικές απειλές, όπως η βιοτρομοκρατία ή ο πυρηνικός πόλεμος.

Στην πραγματικότητα, ο Kurzweil υποστηρίζει ότι οι πνευματικές δυνατότητες ενισχύονται από την τεχνητή νοημοσύνη και επισημαίνει ότι τα παγκόσμια ποσοστά βίας, πολέμου και δολοφονίας έχουν μειωθεί δραματικά.

Υποστηρίζει επίσης πως η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε να βρεθούν θεραπείες για ασθένειες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

Ο Kurzweil εκτιμά πως το 2029 η τεχνητή νοημοσύνη θα φθάσει σε ανθρώπινα επίπεδα, πράγμα που μας δίνει αρκετό χρόνο για να «καταρτίσουμε δεοντολογικά πρότυπα».

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Elon Musk αποκαλεί την τεχνητή νοημοσύνη «δαίμονα» και θεωρεί πως είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Μάλιστα, σε μια ανοικτή επιστολή τους το 2015, ο Stephen Hawking και ο Musk εξέφρασαν την άποψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάπτυξη αυτόνομων όπλων, που θα έφερναν επανάσταση στον πόλεμο – και όχι προς το καλύτερο.

Λίγη τροφή για σκέψη και περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις επί του θέματος!

Photo: ISTOCK/GETTY IMAGES

The post Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουμε πεθάνει όλοι μέχρι το 2050 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα