Οι Άγγλοι σκέφτονται να μετατρέψουν το Χίθροου σε πόλη!

06:32 25/8/2014 - Πηγή: iPop

Σύντομα, ένα από τα πιο ιστορικά αεροδρόμια της Ευρώπης, το Χίθροου στο Λονδίνο, μπορεί και να αποτελέσει από μόνο του έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν σκέψεις να μετατραπεί ο αερολιμένας σε πραγματικό προάστιο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Η δημοτική αρχή της πόλη ανέθεσε ήδη σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία να παραδώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα σχέδια τους για την επίτευξη αυτής της μεγάλης αλλαγής στο Χίθροου. Αυτά τα σχέδια θα πρέπει οπωσδήποτε να εμπεριέχουν εκτός από σχεδιασμό για τη δημιουργία του νέου προαστίου, πρόταση για νέο υπερσύγχρονο

αερολιμένα που θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον στις εκβολές του ποταμού Τάμεση.

Το φιλόδοξο project «Heathrow City», όπως ονομάζεται, αναμένεται να ανοίξει 90.000 νέες θέσεις εργασίας, να δημιουργήσει διαμερίσματα για 190.000 ανθρώπους και να φέρει έσοδα ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το γραφείο του Δημάρχου.


Ένα από τα σχέδια που κυκλοφόρησαν στο οποίο προσπαθούν να μετατρέψουν το Χίθροου σε πόλη, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου, μιας πανεπιστημιούπολης και ενός κέντρου σε μεσαιωνικό ρυθμό. Όλο το σχέδιο είναι βασισμένο στην υποδοχή νέων κατοίκων που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου του Λονδίνου, που ασφυκτιά λόγω της αύξησης του πληθυσμού.

«Η ζήτηση για νέα σπίτια και νέες θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα είναι τέτοια, που η πόλη θα έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον. «Ζητήσαμε από τους αρχιτέκτονες μας να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δημιουργικοί ώστε τα σχέδια που θα παρουσιάσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας για το μελλοντικό Λονδίνο», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή Αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κατά πόσον είναι εφικτή η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου στις εκβολές του Τάμεση. Αν αποφασίσουν πως μια τέτοια κατασκευή είναι υλοποιήσιμη και οικονομικά βιώσιμη, τότε οι εργασίες για τη νέα «πόλη» στο παλιό Χίθροου, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Photos: bussinessinsider.com

The post Οι Άγγλοι σκέφτονται να μετατρέψουν το Χίθροου σε πόλη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα