«Όχι» περικοπές συντάξεων, «ναι» αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, απαντάει ο Δραγασάκης

08:46 1/4/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι είναι επιλογή της Κυβέρνησης να πάρει τα μέτρα των 5,4 δις ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστεί πλεόνασμα το 2018, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Αυτό που έχει μείνει είναι να νομοθετήσουμε φέτος μέτρα με τα οποία θα εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα έχουμε

πλεόνασμα 3,5%. Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, 5,4 δισ. ευρώ».

Για την αξιολόγηση, σχολίασε ότι ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το Φεβρουάριο, ενώ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημείωσε, θα έχει επιτευχθεί και το δημοσιονομικό σκέλος του Μνημονίου.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Όριο μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας», ενώ ανέφερε πως οι διαφορές μεταξύ των Θεσμών καθυστερούν την αξιολόγηση.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεις, αλλά παραδέχθηκε την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε πως είναι ένα μεγάλο ζήτημα και σκοπός της Κυβέρνησης είναι η αποσύνδεσή τους από την πρώτη κατοικία.

Θυμίζουμε ότι το Κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά τη Δευτέρα.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Όχι» περικοπές συντάξεων, «ναι» αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, απαντάει ο Δραγασάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα