Ομπάμα: Εγώ και η Μισέλ ήμασταν η δική σας φωνή

20:23 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Απ’ την βάση Άντριους ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρέτισε για ακόμα μια φορά τον αμερικανικό λαό, ενώ την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Καπιτώλιο μαζί με την οικογένειά του λίγο μετά την ορκωμοσία του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε μέλη του αμερικανικού στρατού, απάντησε ουσιαστικά στην πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όλοι σας ενώσατε τις δυνάμεις σας σε μεγάλες, μικρές πόλεις και στα αστικά κέντρα, αποφασίσατε να πιστέψετε, γνωριστήκατε, πήγατε σε κοινότητες

στις οποίες δεν είχατε ξαναπάει στο παρελθόν, συναντήσατε ανθρώπους που φαίνονταν απόμακροι, και χτίσατε μία ομάδα, κάτι δυνατό», είπε συγκεκριμένα ο Ομπάμα στην σύντομη τοποθέτησή του απ’ την βάση Άντριους στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως «όλοι μας είχαμε ελπίδα», προσθέτοντας πως ο ίδιος και η Μισέλ Ομπάμα ήταν οι πολιορκητές, «εμείς ήμασταν το πρόσωπο και η φωνή, ήμασταν εκείνοι που βρισκόμασταν πίσω από το
μικρόφωνο και το γυαλί αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς εσάς».

Ο στρατός αποτελείται από πατριώτες συνέχισε ο τέως Πρόεδρος, «από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για εμάς».

Όσο ωραίο και όσο cool και να είναι η τεχνολογία, έχουμε όπλα, δορυφόρους, αλλά τα πάντα στο τέλος της ημέρας χειρίζονται από ανθρώπους, το ίδιο ισχύει και για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν είναι τα κτίρια, αλλά ο λαός

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκλεισε το τελευταίο του μήνυμα λέγοντας: «Nαι τα καταφέραμε, ναι μπορούμε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

Το video- αφιέρωμα του Λευκού Οίκου στον τέως Αμερικανό Πρόεδρο:

Σημειώνεται πως η σημερινή μέρα αποτελεί το τέλος εποχής του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποχώρησε απ’ τον Λευκό Οίκο τελευταία φορά ως Αμερικανός Πρόεδρος. Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ανακοίνωσε την ίδρυση του Ιδρύματος Ομπάμα, κάνοντας κάλεσμα προς τους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν το Ίδρυμα προκειμένου να μοιραστούν μαζί του τις απόψεις τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τα τελευταία tweets του Ομπάμα πριν παραδώσει ακόμα και τον λογαριασμό στο Twitter (Photos-Video)

The post Ομπάμα: Εγώ και η Μισέλ ήμασταν η δική σας φωνή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα