Ο Τσίπρας ζητά ξεκάθαρη απάντηση για τα εργασιακά με επιστολή στους Ευρωπαίους

07:52 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Επιστολή στους Ευρωπαίους απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη, ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση για τα εργασιακά. «Στη χώρα μου το δικαίωμα στην εργασία και την κοινωνική προστασία περιορίζεται», γράφει ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα έχει ως αποδέκτες τους κ.κ. Tusk, Juncker, Muscat και Gentiloni.

Ο κ. Τσίπρας

κάνει μια αναδρομή στα όσα έχει κατακτήσει η Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια: Ελευθερία της έκφρασης, της μετακίνησης, κοινωνική προστασία, δικαιώματα στην εργασία, για να τονίσει στη συνέχεια:

Για να γιορτάσουμε πραγματικά τις κατακτήσεις οφείλουμε να γνωρίζουμε ανοιχτά, επίσημα και καθαρά, αν δικαιούμαστε και εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις κατακτήσεις. Να γνωρίζουμε αν το ευρωπαϊκό κεκτημένο ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις ή ισχύει για όλους με εξαίρεση την Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει εν συνεχεία πως «δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πολλές από αυτές τις κατακτήσεις απειλούνται» και υπογραμμίζει πως πλέον οι Κυβερνήσεις και λαοί θα αποφασίσουν εάν θα τις υπερασπιστούν.

Ο Πρωθυπουργός θέτει, λοιπόν, το εξής ερώτημα:

Σ’ όλες τις περιπτώσεις; Δυστυχώς όχι σε όλες. Στη χώρα μου το δικαίωμα αυτό περιορίζεται. Η Ελλάδα είναι επί 7 έτη σε μνημόνια στο όνομα των οποίων έχει επιβληθεί μία κατάσταση εξαίρεσης από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τις απαιτήσεις πέραν των δεσμεύσεων, όπως «της παράτασης της εξαίρεσης της Ελλάδος από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Λόγω αυτής της απαίτησης καθυστερεί και η δεύτερη αξιολόγηση».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ελληνικές αντιρρήσεις και η Διακήρυξη της Ρώμης

The post Ο Τσίπρας ζητά ξεκάθαρη απάντηση για τα εργασιακά με επιστολή στους Ευρωπαίους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα