Ο τετράποδος πρόσφυγας της Ειδομένης

17:12 19/3/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος το δράμα των χιλιάδων προσφύγων που στοιβάζονται στον καταυλισμό της Ειδομένης και περιμένουν την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να ανοίξει τα σύνορα.

Την παράσταση ωστόσο κλέβει ένα συμπαθέστατο τετράποδο που διαμένει στη σκηνή με την ιδιοκτήτριά της, καθώς καταφέρνει να δώσει μία διαφορετική νότα στην άνευ προηγουμένου τραγωδία.

Πρόκειται για έναν γάτο …πρόσφυγα, τον Ταμπούς, ο οποίος δε φεύγει λεπτό από την αγκαλιά της 22χρονης Εσρά αλ Αμπούντ η οποία κατάγεται από τη

Δαμασκό της Συρίας.

«Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Ήταν πολύ δύσκολο το ταξίδι, ιδιαίτερα από τη Συρία ως την Τουρκία. Οι γάτες φοβούνται τα πάντα και ιδίως το νερό. Όλη την ώρα κοιμόταν. Τον κουβαλάω με μάρσιπο και όχι σε κλουβί», δηλώνει η 22χρονη.

Ο Ταμπούς όπως λέει χαριτολογώντας η Εσρά, προτιμά να μένει στη σκηνή, καθώς όταν βγαίνει βλέπει πολύ κόσμο και αυτοκίνητα και φοβάται. Δεν φεύγει ακόμη κι όταν είναι ανοιχτή η σκηνή.

Η Εσρά επιθυμεί να πάει στη Σουηδία όπου βρίσκεται ήδη ο αδελφός της και ονειρεύεται να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Στη χώρα της παρέδιδε μαθήματα σε μικρά παιδιά.

The post Ο τετράποδος πρόσφυγας της Ειδομένης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα