Ο Στουρνάρας απαντά για τα capital controls

16:02 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Για την επιβολή των capital controls μίλησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Έχουν

τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο, αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων». Νωρίτερα ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «τα ειδικά αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, σχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, μπορούν να κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ, η οποία τα εξετάζει κατά περίπτωση».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικής αγοράς», ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στη «Φερεγγυότητα 2» (Solvency 2) δήλωσε πως εξασφαλίζει τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών και την προστασία των ασφαλισμένων.

«Κεφάλαια και κίνδυνος πάνε μαζί γι’ αυτό είμαστε εδώ ώστε ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας ασφάλισης να λειτουργούν με ασφάλεια και να καλύπτουν τους κινδύνους που αναλαμβάνουν» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας και κλείνοντας την ομιλία του προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στην ασφαλιστική αγορά και θα έχουν στόχο «την πλήρη και σαφή πληροφόρηση των ασφαλισμένων αλλά και τη ρύθμιση των δικτύων διανομής ασφαλιστικών προϊόντων».

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΤτΕ παρουσίασε στην ΕΕΤ τις πρωτοβουλίες τις οποίες προτίθεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες.

Ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η ΤτΕ επιθυμεί να θέσει ποσοτικούς στόχους έτσι ώστε να μειωθούν τα προβληματικά δάνεια τα οποία έχουν οι τράπεζες.

Αξίζει να τονιστεί, πως επί τάπητος τέθηκε επίσης και το ζήτημα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ. Στόχος, όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής της ΤτΕ είναι να υπάρξει «καλύτερος συντονισμός με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

The post Ο Στουρνάρας απαντά για τα capital controls appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα