Ο Σουλτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση της Ευρωζώνης

10:55 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες προειδοποιήσεις Σουλτς για κατάρρευση της Ευρωζώνης. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κατηφορικό δρόμο και επισήμανε πως «η εμπιστοσύνη τους θεσμούς έχει πλέον χαθεί».

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ανέφερε:

Βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί
«Εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την Ε.Ε., θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς και παράλληλα σημείωσε πως δεν είναι απίθανο η άνοδος στην εξουσία και σε άλλες χώρες μέλη δεξιών ή αριστερών λαϊκιστών και τόνισε:

Οι ευρωφοβικοί είναι ακόμα μειοψηφία και η σιωπηρή πλειοψηφία βασίζεται στην πλάνη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε μια τέτοια πλάνη

«Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι είναι μάλλον μέρος του προβλήματος» εξήγησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κλείνοντας τη συνέντευξη του άσκησε κριτική στους αρχηγούς των κρατών μελών λέγοντας: «Μεταθέτουν σοβαρά θέματα σε διακυβερνητικό επίπεδο όπου υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας, αλλά συχνά οι αρχηγοί δεν συμφωνούν. Γι’ αυτό και εγκλωβίζεται κανείς από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής».

The post Ο Σουλτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση της Ευρωζώνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα