Ο σκύλος σου έχει αλλεργίες όπως ακριβώς κι εσύ!

11:00 13/3/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου έχει αλλεργίες όπως ακριβώς κι εσύ και υποφέρει όπως ακριβώς κι εσύ! Ο σκύλος σου μπορεί να εμφανίσει αλλεργίες σε μια σειρά από πράγματα στον αέρα, όπως η γύρη, η μούχλα ή η σκόνη. Πώς θα καταλάβεις, όμως, εάν ο σκύλος σου έχει αλλεργίες; Υπάρχουν σημάδια που θα στο πουν!

Όταν τα αλλεργιογόνα εισέρχονται στο σώμα του σκύλου σου, το ανοσοποιητικό του σύστημα τα βλέπει

ως απειλή. Έτσι, δημιουργείται μια φλεγμονώδης αντίδραση. Αυτή η αντίδραση μπορεί να κάνει όσους υποφέρουν από αλλεργίες να αισθάνονται σαν να μάχονται με μια ασθένεια, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα, η μάχη είναι ενάντια σε κάτι το οποίο δεν είναι επικίνδυνο!

Ποια είναι τα σημάδια τα οποία δείχνουν ότι ο σκύλος σου έχει αλλεργίες;Γλείψιμο ή/ και δάγκωμα των νυχιώνΦαγούραΑπώλεια τριχώματοςΆσχημη μυρωδιά στο δέρμα

Τι πρέπει να κάνεις;

Αρχικά να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου τη διάγνωση. Το ότι ο σκύλος σου έχει τα παραπάνω σημάδια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν συντρέχει άλλος λόγος, επομένως θα πρέπει να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρός σου θα σου προτείνει πώς μπορεί να γίνει η διάγνωση και πώς θα δείτε σε τι έχει αλλεργία ο σκύλος σου.

Μια αλλεργία συνήθως δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Δεν είναι ιάσιμη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τον κτηνίατρό σου.

Διάβασε ακόμα:

Ανοιξιάτικες συμβουλές για να έχεις έναν υγιή σκύλο

The post Ο σκύλος σου έχει αλλεργίες όπως ακριβώς κι εσύ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα