Ο ρόλος του γονιού δεν έρχεται με manual αλλά στο Project Parenting θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις!

19:16 10/12/2020 - Πηγή: iPop

Ο ρόλος του γονιού είναι υπέροχος! Είναι ο πιο σημαντικός και συγχρόνως δύσκολος ρόλος στον οποίο καλείται να ανταπεξέλθει ένας άνθρωπος… Κι αυτός ο ρόλος δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης! Οι νέοι -κι όχι μόνο- γονείς καθημερινά βιώνουν πολύ άγχος και ανησυχία για το τι κάνουν καλά και τι λάθος και πώς να αντιμετωπίσουν διάφορες πρωτόγνωρες, για εκείνους, καταστάσεις με τα παιδιά τους. Κι ενώ υπάρχουν πολλοί ειδικοί στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν, συχνά διστάζουν και αναζητούν μόνοι τους απαντήσεις. Τώρα, μπορούν να τις βρουν στο Project

Parenting, την 1η Ολιστική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα για Γονείς!

Το Project Parenting είναι εδώ και φέρνει μια νέα καινοτόμα ματιά πάνω στην εκπαίδευση και τη γονεϊκότητα. Μέσα στην πλατφόρμα θα βρεις εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την γονεϊκότητα, αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των ίδιων των γονέων. Όλα αυτά σε συνεργασία με έγκριτους επαγγελματίες από διάφορους τομείς.

Στόχος είναι να μπορέσουν οι γονείς να αποκτήσουν τα εφόδια ώστε να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς το αίσθημα του άγχους και της ενοχής.

Μέσα από 4 πυλώνες, Μαθαίνω- Διαβάζω- Απευθύνομαι – Εφαρμόζω, το Project Parenting δίνει τους γονείς όλη τη θεωρητική και πρακτική γνώση που χρειάζονται πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

Εμείς στο iPop.gr επικοινωνήσαμε με την Μαρίνα Αρπλιά, Founder του Project Parenting, για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την πλατφόρμα που αποτελεί ένα σύγχρονο και χρήσιμο εργαλείο για κάθε γονέα.

Πώς γεννήθηκε και εξελίχθηκε η ιδέα για το Project Parenting;

Ο σπόρος της ιδέας για το Project Parenting φυτεύτηκε σε ένα από τα ταξίδια που έκανα. Στην Κολομβία, αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου και να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα πράγματα που με πάθιαζαν: την εκπαίδευση και το περιβάλλον. Έτσι, γυρίζοντας στην Ελλάδα παραιτήθηκα από τη μέχρι τότε εργασία μου, που μου πρόσφερε μεν σταθερότητα τόσο οικονομική όσο και επαγγελματική, αλλά αδυνατούσε να μου προσφέρει το πάθος, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση προσφοράς σε αυτόν τον κόσμο, αξίες θεμελιώδης για εμένα.

Χωρίς να ξέρω πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να συνδυάσω το όραμά μου για μια νέα ουσιαστική εκπαίδευση με τη δική μου προσωπική πληγή: το περιβάλλον. Στόχος μου είναι να μπορέσει η εκπαίδευση να στηρίξει όλα τα παιδιά και να τα αφήσει να ανθίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, καθώς βρίσκεται εκείνη στην υπηρεσία τους και όχι το αντίστροφο, όπως συμβαίνει τώρα. Έτσι και τα παιδιά θα μεγαλώσουν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να σέβονται και να αγαπούν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τις διαφορετικότητες των άλλων, αλλά και το περιβάλλον και όλα τα έμβια όντα που φιλοξενούνται μαζί με εμάς στον πλανήτη μας.

Πάνω σε αυτήν την τομή δημιουργήθηκε το Project Parenting. Για να φτάσεις στα παιδιά, πρέπει πρώτα να αγγίξεις τους γονείς, ειδικά τους νέους γονείς, που μεγάλωσαν κι εκείνοι με τις δικές τους πληγές και τώρα μεγαλώνουν με τη σειρά τους τα δικά τους παιδιά και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Η κοινωνία όμως αδυνατεί να τους δώσει τη δυνατότητα να μάθουν, να εξελιχθούν και να αγαπήσουν πρώτα τους εαυτούς τους για να μεταδώσουν αυτή την αγάπη στα παιδιά τους με φυσικό και αβίαστο τρόπο.

Έτσι, το Project Parenting είναι η 1η ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς, για να μπορέσουν να βρουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται, να αναπτύσσονται και να μαθαίνουν διαρκώς, ώστε αυτή η γνώση και αυτό το συναίσθημα να φτάσει μέσα από αυτούς στα παιδιά.

Μαθαίνω – Διαβάζω – Απευθύνομαι – Εφαρμόζω: Θα μας πείτε δυο λόγια για τους 4 βασικούς πυλώνες της πλατφόρμας σας;

Φυσικά! Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες, βρίσκεται στην «υπηρεσία» των γονέων. Έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχουν οι γονείς μεταξύ τους, αλλά και τις διαφορετικές ανάγκες που έχει κάθε γονέας ως άνθρωπος. Κάθε ένας υπήρξε κάποτε παιδί και έπειτα ακολούθησε – και συνεχίζει να ακολουθεί – το δικό του μοναδικό ταξίδι που δεν είναι ίδιο με κανενός άλλου.

Πολλά βιώματα είτε θετικά είτε αρνητικά, έχουν επηρεάσει τη ζωή και τη συμπεριφορά του και αυτό μερικές φορές επηρεάζει και την ανατροφή του παιδιού του.

Μπορεί παίρνοντας μία γνώση ψυχολογίας να λύνει εν τέλει ανάγκες του που σχετίζονται και με άλλους τομείς της ζωής του. Για παράδειγμα, βλέποντας ένα βίντεο στην υπηρεσία «Μαθαίνω» σχετικό με την πρωινή άσκηση και κάνοντας τις ασκήσεις που βλέπει μειώνει τον πόνο που έχει στον αυχένα λόγω πολλών ωρών μπροστά στον υπολογιστή, έτσι αυτόματα μέσα στη μέρα λόγω απουσίας του πόνου έχει καλύτερη διάθεση (ψυχολογία), με αποτέλεσμα να είναι πιο δεκτικός στις ανάγκες του παιδιού το υ και στο τέλος της ημέρας να διαχειριστεί με καθαρότερο μυαλό μια «κρίση» που μπορεί να ξέσπασε επειδή δεν ήθελε να φάει το μεσημέρι φασολάκια (διατροφή). Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε γονέας έχει μια πολυτάραχη και ξεχωριστή καθημερινότητα και είναι ανέφικτο να γνωρίζει πώς να λύσει κάθε προβληματισμό που προκύπτει, γιατί κάθε μέρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.
Έτσι, μέσα από τις σειρές, την επαφή με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες, τα lives με τους experts που λύνουν σε πραγματικό χρόνο τις απορίες που έχουν εκείνη τη στιγμή οι γονείς, αλλά και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες ή webinars που ενισχύουν τον δεσμό με το παιδί του ή με άλλους γονείς/ανθρώπους που συμμετέχουν, μα πάνω από όλα παίρνει άμεση γνώση από έναν κορυφαίο στο είδος του επαγγελματία, μαθαίνει ο ίδιος να λύνει τις απορίες και τους προβληματισμούς του.

Επίσης πάντα έχει τη δυνατότητα να βρει απαντήσεις για θέματα όπως ο αυτισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες και άλλα πιο ξεχωριστά ζητήματα, για τα οποία ο ίδιος δεν έχει γνώση και είναι λογικό. Ακόμα, αν νιώσει ότι τον αγγίζει κάτι που βλέπει ή διαβάζει από έναν expert, έχει τη δυνατότητα να κλείσει μαζί του one-to-one ραντεβού και να λάβει εξατομικευμένες λύσεις. Δεν θα πάει σε έναν άγνωστο, θα έχει ήδη δει τη δουλειά του, θα ξέρει ήδη τι υποστηρίζει και θα έχει ήδη πάρει μια γεύση για το αν του ταιριάζει αυτός ο επαγγελματίας.
Το σημαντικό είναι ότι ένας γονέας θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Το καλύτερο όμως για το παιδί του είναι και το καλύτερο για τον ίδιο. Γιατί τα παιδιά μας θέλουν χαρούμενους γονείς και σε αρμονία με τον εαυτό τους, που αγαπούν τον εαυτό τους.

Αυτό κάνουν οι υπηρεσίες μας: στηρίζουν τους γονείς, δεν τους παρέχουν βοήθεια ή tips και συμβουλές. Γιατί η γονεϊκότητα δεν είναι μια συνταγή, που θα ακολουθήσεις τις οδηγίες και θα σου πετύχει ή θα αποτύχει το φαγητό. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις να γίνεις ο γονέας που χρειάζεται το παιδί σου και αυτούς τους ανακαλύπτεις μέσα από το εκπαιδευτικό μας υλικό που αποτελεί ένα ταξίδι, μοναδικό, δικό σου. Κάνενας άλλος δεν θα ακολουθήσει τη δική σου πορεία. Κανένας άνθρωπος και κανένας γονιός δεν γνωρίζει τα πάντα – ούτε οι δικοί μας γονείς τα γνώριζαν – για αυτό έχουμε δημιουργήσει αυτές τις υπηρεσίες, για να μαθαίνεις… πώς να μαθαίνεις ακόμα περισσότερα και να τα εφαρμόζεις στην καθημερινότητα τη δική σου και του παιδιού σου. Η μάθηση δεν είναι η κατάκτηση της γνώσης. Είναι τρόπος ζωής, όπως είναι και η γονεϊκότητα.

Με λίγα και απλά λόγια: Πώς μπορεί να επωφεληθεί ένας γονέας;

Κάθε γονέας μπορεί να βρει εκπαιδευτικό υλικό και επαγγελματίες πάνω σε 6 διαφορετικές θεματικές σχετικές με τη γονεϊκότητα και την προσωπική ανάπτυξη: εκπαίδευση, ψυχολογία, υγεία, διατροφή, περιβάλλον και άσκηση. Μπορεί να βρίσκει λύσεις πάνω στα θέματα που τον απασχολούν ή να μαθαίνει και να εξελίσσεται γενικά ως άνθρωπος. Με άλλα λόγια, δεν βρίσκει μόνο θεωρητική γνώση, αλλά και πρακτική ώστε να μπορεί να εφαρμόσει έμπρακτα όλα αυτά που μαθαίνει τόσο για τον ίδιο όσο και για το παιδί του.

Πάνω από όλα, βρίσκει ανθρώπους που χωρίς κριτική θα τον αγκαλιάσουν και θα τον στηρίξουν ώστε να γίνει ο άνθρωπος και ο γονέας που εκείνος θέλει.

Ποιος ήταν ο αρχικός σας στόχος όταν οραματιζόσασταν το Project Parenting και πώς εξελίχθηκε με την δημιουργία του;

Όπως είπα και παραπάνω, στόχος μου ήταν να βρω έναν τρόπο να εισάγω μια διαφορετική προσέγγιση της εκπαίδευσης ώστε κανένα παιδί να μην μένει ‘’απέξω’’. Κάθε παιδί να αγκαλιάζεται και όλα τα παιδιά να μπορούν να μεγαλώσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ως ενήλικες σε θέση να προσφέρουν με αγάπη τόσο στον εαυτό τους όσο και στην κοινωνία. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να πλησιάσουμε και να στοχεύσουμε στα παιδιά.

Κάπου εκεί όμως ανάμεσα στις χιλιάδες σκέψεις και μορφές που πήρε στο κεφάλι μου, κατάλαβα πόση αξία έχουν οι γονείς για την κοινωνία μας. Είναι το πρώτο σχολείο για κάθε παιδί από το οποίο δεν αποφοιτάς ποτέ! Είναι οι άνθρωποι που επιζητάμε την αποδοχή και την αγάπη τους, οι άνθρωποι που μιμούμαστε, θέλουμε να μας αγαπάνε και να είναι δίπλα μας. Πόσο σημαντικός είναι για το παιδί του και πόσο σημαντικό είναι το παιδί του για αυτόν. Αν δεν αγαπήσει και δεν εξελιχθεί ο γονέας ως άνθρωπος πώς θα εξελιχθεί το παιδί του;
Έτσι αποφάσισα να φτιάξω την πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς που πραγματικά θα στέκεται δίπλα στου γονείς με πολύ αγάπη και σεβασμό και μη κριτική. Στόχος μου είναι επίσης να δημιουργήσω το μεγαλύτερο δίκτυο από επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα από ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στους γονείς. Σήμερα το project Parenting είναι η πρώτη πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα και ελπίζω σύντομα να είναι και η πρώτη διαδικτυακή σχολή γονέων που κάθε γονέας από όλα τα μέρη της χώρας θα μπορεί να βρει ότι χρειάζεται γι’ αυτό τον υπέροχο αλλά και δύσκολο ρόλο που έχει επιλέξει.

Μιλήστε μας για τους experts με τους οποίους συνεργάζεστε. Τι ειδικότητες έχουν;

Όπως μ’ αρέσει να λέω συχνά έχω δύο ομάδες, μία την υπέροχη ομάδα που έχω επιλέξει μαζί να τρέχουμε το Project Parenting και την υπέροχη, διεπιστημονική ομάδα συνεργατών από όλη την Ελλάδα που μαζί παράγουμε το υλικό που μπορούν να δουν οι γονείς!

Σ’ αυτή τη φάση η ομάδα συνεργατών μας αποτελείται από 70+ επαγγελματίες και οργανισμούς με περισσότερες από 50 τελείως διαφορετικές εξειδικεύσεις. Ο βασικός μας στόχος είναι να βρούμε τους καλύτερους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και με διαφορετικές ειδικότητες. Κάθε γονέας είναι διαφορετικός με διαφορετικές ανάγκες και για να μπορέσουμε πραγματικά να στηρίξουμε τους γονείς χρειάζεται να βρούμε επαγγελματίες από όλα τα πεδία.

Μία πολύ βασική προσέγγισή μας είναι ότι προσεγγίζουμε τους γονείς πρώτα σαν ανθρώπους και μετά σαν γονείς! Ένας γονέας για να είναι χαρούμενος χρειάζεται να φροντίζει να έχει ισορροπία σ’ όλους τους ρόλους της ζωής του, έτσι και εμείς έχουμε συνεργάτες που απευθύνονται στους γονείς όχι μόνο ως γονείς αλλά και ως επαγγελματίες, συντρόφους και όλους τους άλλους ρόλους που μπορεί να έχουν επιλέξει. Πολλές φορές ένας γονέας ανακουφίζεται αν δώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του.

Είναι και για εμάς τεράστια χαρά να συνεργαζόμαστε με τέτοιους ανθρώπους τόσο δημιουργικούς και δοτικούς.

Εάν κάποιος γονιός χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, εκτός απ’ το υλικό που υπάρχει στο Project Parenting, μπορεί να απευθυνθεί σε εσάς ή σε κάποιον απ’ τους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεστε;

Μέσα στην πλατφόρμα μας υπάρχουν όλες οι πληροφορίες των συνεργατών μας και των οργανισμών με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Έτσι, εάν ένας γονέας χρειάζεται εξατομικευμένες λύσεις, μπορεί να απευθυνθεί στους experts μας για one-to-one συναντήσεις και να λάβει συμβουλές για τις δικές του μοναδικές ανάγκες ή τις ανάγκες του παιδιού του.

Ταυτόχρονα, όσοι είναι μέλη του Project Parenting Premium, έχουν τη δυνατότητα μέσα από την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει για τα μέλη μας, να ζητούν εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους και αυτό να δημιουργείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να το βρουν ενδιαφέρον και να το παρακολουθήσουν και άλλοι άνθρωποι και γονείς που έχουν παρόμοια ανάγκη. Ή ακόμα και αν δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν αυτή την ανάγκη, μέσα από την έκθεσή τους σε αυτό, να λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται και που αλλιώς δεν θα είχαν λάβει. Αυτός είναι και ο στόχος, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον συλλογικά, σαν ένα σύνολο.

Η αλήθεια είναι πως ο ρόλος του γονέα είναι απ’ τους λίγους ρόλους σ’ αυτή τη ζωή που μας δίνεται χωρίς «manual». Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες που σας έχουν επικοινωνήσει γονείς όσον αφορά το μεγάλωμα του παιδιού;

Πριν ξεκινήσω τη δημιουργία του project, έκανα μαζί με την ομάδα μου μια εκτενή έρευνα σε περισσότερους από 1000 γονείς, ακριβώς για να κατανοήσω τις δικές τους ανάγκες. Η μεγαλύτερη πληγή που αντιλήφθηκα είναι το αίσθημα της ενοχής και αυτή η ερώτηση που πονάει πολλούς από τους γονείς «Είμαι άραγε καλός γονέας; Είμαι αρκετός;». Για το παιδί σου, μπορεί να είσαι ο καλύτερος γονιός στον κόσμο, αλλά η κοινωνία είναι έτσι δομημένη που δεν μπορείς να αποφύγεις τη σύγκριση με άλλους γονείς, το αίσθημα αυτοκριτικής και εν τέλει τη διαρκή αμφισβήτηση.

Εάν κάποιος έλεγε σε αυτούς τους γονείς ότι πρώτα από όλα είναι άνθρωποι, άνθρωποι που κουβαλούν το δικό τους φορτίο, με τους δικούς τους ρόλους – συντροφικό, επαγγελματικό, κοινωνικό κ.λπ. – και έπειτα είναι και γονείς, όλα θα ήταν πολύ πιο απλά. Θα άφηναν χώρο στον εαυτό τους να αναπνεύσει, να επενδύσει στην προσωπική του ανάπτυξη και μέσα από αυτό να γίνει ο γονέας που θέλει για το παιδί του.

Ταυτόχρονα, παρατηρήσαμε ότι οι γονείς χάνονται σε όλη αυτή την πληροφορία που υπάρχει, αμφισβητούν τις πηγές από όπου προέρχεται και δεν είναι σίγουροι για το τι θα λειτουργήσει και τι όχι στο παιδί τους. Τι εν τέλει από όλα αυτά που κυκλοφορούν ισχύει; Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό, απλά πρέπει να βρεις τι λειτουργεί για εσένα. Μέσα από την πλατφόρμα μας όμως οι γονείς μπορούν να βρουν συγκεντρωμένη όλη αυτή την πληροφορία από έγκριτους επαγγελματίες και έπειτα αυτό που τους ταιριάζει θα κουμπώσει απευθείας πάνω τους, χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να το αναζητήσουν σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο από την ουσιαστική μάθηση. 

Υπάρχει χρήσιμο υλικό και για τα ίδια τα παιδιά;

Σε αυτή τη φάση, η πλατφόρμα απευθύνεται σε γονείς! Υπάρχει όμως υλικό που μπορεί να το βρει ένας γονέας ώστε να το κάνει μαζί για το παιδί του. Όλο μας το εκπαιδευτικό υλικό περνά πρώτα από τους γονείς και καταλήγει έμμεσα στα παιδιά.

Παρόλα αυτά, είναι στα άμεσα σχέδιά μας να δημιουργήσουμε υλικό και για παιδιά, που να απευθύνεται άμεσα σε αυτά. Βέβαια, πάλι όλα περνούν από το φίλτρο των γονέων και για αυτό για εμάς έχει τεράστια σημασία να μαθαίνει πρώτα ο γονέας κι έπειτα μέσα από τον δικό του μοναδικό γονεϊκό τρόπο να στηρίζει το παιδί του.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του Project Parenting;

Προς το παρόν, το Project μας οδηγεί μόνο του προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει κι εμείς το ακολουθούμε και το στηρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί εν τέλει σημασία έχει το τι θέλουν οι γονείς, τι ανάγκες έχουν εκείνοι και πάνω σε αυτή την αρχή εξελισσόμαστε και προχωράμε.

Στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια, έχουμε τη δημιουργία courses, που θα είναι «πακέτα» βίντεο-«μαθημάτων» που κάποιος θα μπορεί να παρακολουθεί στον δικό του ρυθμό και έπειτα να ολοκληρώνει πρακτικά tasks για να κάνει master τη γνώση που έχει λάβει. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε τα δικά μας webinars στα οποία οι γονείς θα μπορούν να συμμετέχουν και να «μπαίνουν» σε διάλογο με τους experts μας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα retreats και άλλες βιωματικές δραστηριότητες που σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε, ανοίγουν τον δρόμο για την πρώτη διαδικτυακή σχολή γονέων που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Έτσι, οι γονείς θα μπορούν να παίρνουν ολιστική γνώση, θεωρητική και πρακτική με διάφορα μέσα που θα ανταποκρίνονται στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Γιατί, δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ούτε με τα ίδια μέσα, ούτε με τον ίδιο ρυθμό.
Θέλουμε να φτάσουμε την πλατφόρμα μας και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, με πρώτο στόχο την Κύπρο και έπειτα άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με experts που θα ζουν και θα εργάζονται εκεί θα δημιουργούμε υλικό για τους ανθρώπους που θα ζουν εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μας καθοδηγεί είναι οι ανάγκες των γονέων. Η πλατφόρμα μας πάει μόνη της από το ένα βήμα στο επόμενο.

Social media Project Parenting

FacebookInstagramYouTubeLinkedIn

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο ρόλος του γονιού δεν έρχεται με manual αλλά στο Project Parenting θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
manual, project, ερχεται, manual, project, νέα, ipop, ελλαδα, προσφορες, επηρεάζει, experts, αυτισμός, expert, tips, master, κυπρος, media, google, κινηση στους δρομους, www.google.gr, αξια, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, κοινωνια, ipop, βιντεο, χωρες, αυτισμός, βημα, γνωση, διατροφη, δουλεια, εργασια, υγεια, ψυχολογια, αγαπη, αγχος, αρθρο, ανθρωπος, απλα, αρμονια, βοηθεια, βρισκεται, φαγητο, γευση, γινει, γονεις, δυνατοτητα, δικη, δωσει, δικτυο, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εμμεσα, επηρεάζει, ερευνα, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισορροπια, λαθος, λεπτομερειες, λογια, μαζι για το παιδι, ματια, μπορεις, μυαλο, ομαδα, παντα, οραμα, παιδι, παιδια, παθος, πεδια, περιβαλλον, ποναει, ραντεβου, ρολο, σειρες, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμβαινει τωρα, σκεψεις, συνταγη, συγχρονο, σχεδια, σχολειο, ταξιδια, τομη, φασολακια, φυσικο, χαρα, οντα, αγνωστο, experts, κομματι, media, μπροστα, master, ομαδες, πηγες, πληροφοριες, πληγη, πληγες, ταξιδι, tips, θεματα, θετικα, υλικο, υπεροχο, υπεροχη, βιωματα
Τυχαία Θέματα
Project Parenting,