Ο «πόλεμος» για το Καστελόριζο

15:55 20/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε «πόλεμο» έχει εξελιχθεί η πολιτική αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τα περί Καστελόριζου, μετά την αιχμή του Α. Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά και το Tweet – απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Κυβερνητική πηγή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η κυρία Γεννημάτα και το ΠΑΣΟΚ

έλαβαν την απάντηση που τους άρμοζε», εξηγώντας τη φράση του Πρωθυπουργού στην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε ένα χρόνο».

«Τη στιγμή που η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010-2015 επέβαλε 65 δις ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120 και το πήγαν στο 180% του ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και μίλησαν για θηλιά, έλαβαν και την απάντηση που τους άρμοζε», σχολίασαν συγκεκριμένα κύκλοι της Κυβέρνησης μετά το επίμαχο tweet του κ. Παπανδρέου και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την κα Γεννηματά.

Τι τουίταρε ο Παπανδρέου κι άναψε φωτιές;

«Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!», τουίταρε ο πρώην Πρωθυπουργός, απαντώντας με καυστικό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα.

Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!

— George A. Papandreou (@GPapandreou) June 20, 2017

Θυμίζουμε πως, μπορεί η συνάντηση Τσίπρα- Γεννηματά να ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με καλή διάθεση, όμως, εν συνεχεία εξελίχθηκε σε κόντρα με τους δυο τους ν’ ανταλλάζουν αιχμές, ακόμα και μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων.

«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, με την Φώφη Γεννηματά ν’ απαντά απ’ την πλευρά της: «Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε…».

Ο Α. Τσίπρας της απάντησε με νόημα πως «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα τη βγάλουμε και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», ενώ η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια».

Και για την ιστορία, απ’ το Καστελόριζο το 2010 ο τότε Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα:

Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμα:

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα σε Τσίπρα και Γεννηματά: «Μας έχεις βάλει τη θηλιά»

Photo: SOOC/Alexandros Michailidis

The post Ο «πόλεμος» για το Καστελόριζο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα