Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

08:30 4/11/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως είσαι στη φάση που ψάχνεις για δουλειά; Έχω μαζέψει τις καλύτερες συμβουλές για την αναζήτηση δουλειάς και εύχομαι να σου φανούν χρήσιμες. Η εργασία είναι ένας βασικός τομέας της ζωής μας. Περνάμε το 1/3 της ζωής μας στην εργασία μας η οποία εξυπηρετεί πολλές ανάγκες μας: της επιβίωσης, της κοινωνικότητας, της αυτοεκπλήρωσης και άλλες ανάλογα με το αντικείμενο που εργαζόμαστε. Αν τώρα ετοιμάζεσαι να βγεις στον εργασιακό στίβο ή αν είσαι ήδη και θες να φύγεις από τη δουλειά που εργάζεσαι μπορείς να το κάνεις και να στοχεύεις με

επιτυχία τη θέση στην εργασία που επιθυμείς.

Φτιάχνοντας τη συνολική εικόνα σουΦτιάξε ένα επαγγελματικό e-mail μόνο με το όνομά σου. Φτιάξε το βιογραφικό σου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε αγγελίας. Πια χρησιμοποιούν φίλτρα αναζήτησης των προσόντων γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλος ο όγκος των βιογραφικών που έχουν να διαβάσουν οι recruiters ή οι υπάλληλοι στις διευθύνσεις προσωπικού.Φτιάξε ένα λογαριασμό στο Linkedin. Είναι Social Media που ο σκοπός του είναι κυρίως επαγγελματικός. Στο Linkedin βάζεις ένα πλήρες βιογραφικό, μπορείς να μοιραστείς διάφορες επαγγελματικές σου επιτυχίες ή επιστημονικά άρθρα. Χρειάζεται να έχεις μια φωτογραφία επαγγελματική ή όσο πιο γίνεται επαγγελματική, χωρίς φόντα από διακοπές ή διασκέδαση. Πια στο Linkedin ανεβαίνουν οι αγγελίες για δουλειές. Αυτό είναι το μέλλον στις εργασίες.Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google με το όνομά σου τι βγάζει; Υπάρχουν πράγματα που έχεις ίσως μοιραστεί στα Social Media τα οποία δεν θα ήθελες να δει ο υποψήφιος εργοδότης σου; Αν ναι κάνε ένα ξεκαθάρισμα στον τοίχο σου. Είναι αλήθεια ότι πια κοιτάνε και την εικόνα μας στα Social Media όλοι και βγάζουν συμπεράσματα. Βρες ένα έτοιμο template για να φτιάξεις το cv σου. Πλέον δε χρειάζεται να γράψεις όλα τα στοιχεία σου στο βιογραφικό σου, όπως οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, διευθύνσεις κλπ. Το όνομα, e-mail και τηλέφωνό σου είναι αρκετά σαν βασικά στοιχεία. Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι σχετικά μικρό καλό είναι να είναι μέχρι δύο σελίδες. Pexels

Να είσαι περήφανος για τη φανέλα της ομάδας που φοράς. Γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης επιχείρησης

Πόσα βιογραφικά έστειλες;

Είδες μια αγγελία, έστειλες βιογραφικό και περιμένεις απάντηση. Αυτή είναι η μια οδός που μπορείς να ακολουθήσεις. Η άλλη είναι να διαλέξεις πού θες να δουλέψεις. Να μπεις στις εταιρίες που σου αρέσουν, που αγαπάς και θα ήθελες να διαθέσεις το χρόνο και την ενέργειά σου εκεί. Πού θα είσαι περήφανος να φοράς την φανέλα της ομάδας αυτής;

Βρες αυτήν την εταιρία και ακόμα και αν δεν ζητούν κάποιον για εργασία, στείλε το βιογραφικό σου ώστε να υπάρχει η παρουσία σου στις βάσεις τους. Κάνε αισθητή την παρουσία σου και δείξε με ποιον τρόπο θα είσαι Αsset (θα προσφέρεις αξία) στην εργασία αυτή. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχάσουν εύκολα κάποιον που έχει τη λύση στο πρόβλημά τους, κάποιον που εγγυημένα είναι αυτός που χρειάζονται.

Πόσα βιογραφικά θεωρείς ότι είναι αρκετά για να στείλεις μέχρι να βρεις δουλειά; Δεν μπορείς να πεις ότι έστειλα είκοσι βιογραφικά και δεν με πήραν στην δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στείλει πάνω από εκατό βιογραφικά μέχρι να τους γίνει πρόσληψη. Θα πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με την απόρριψη. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος εκεί έξω και κερδίζει αυτός που έχει υπομονή και επιμονή.

Leave no stone unturned

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη είναι κάτι που σιγά σιγά το μαθαίνεις. Έχω πάει σε συνέντευξη για δουλειά που ήταν επάνω στο αντικείμενό μου, που το γνώριζα πολύ καλά, αλλά από το άγχος δεν μπορούσα να απαντήσω σε μια απλή ερώτηση. Ήταν πάρα πολύ άβολο το να βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή στο γραφείο αυτό και για εμένα και για τον άνθρωπο που έκανε τις ερωτήσεις.

Προετοιμάσου για την συνέντευξη στην εταιρία που θα πας. Μάθε τα πάντα για την εταιρία, ποιος είναι ο σκοπός της, ποιος είναι ο ιδρυτής της, πώς έχει βάλει το λιθαράκι της για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος. Ενημερώσου. Δείξε το ενδιαφέρον σου.

Να είσαι προετοιμασμένος για τις κλασικές ερωτήσεις που κάνουν συνήθως στις συνεντεύξεις. «Που σε βλέπεις σε πέντε χρόνια, πώς σε φαντάζεσαι στην εταιρία, τι θα ήθελες να έχεις ολοκληρώσει πριν φύγεις από τη ζωή». Όσο και αν σου φαίνονται περίεργες αυτές οι ερωτήσεις η αλήθεια είναι ότι ένας άνθρωπος με όραμα και διάθεση για βελτίωση είναι πάντα πολύτιμος σε μια εταιρία.

Διάλεξε προσεκτικά τις ερωτήσεις που θα κάνεις. Από τις ερωτήσεις που κάνουμε καταλαβαίνουν τη διάθεσή μας, το τι κουβαλάμε μέσα μας, τι άνθρωπος είμαστε.

Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις κάτι που ζητά η αγγελία να πεις την αλήθεια ότι δεν το γνωρίζεις. Αν σε προσλάβουν θα το καταλάβουν στα πρώτα πέντε λεπτά ότι δεν το γνωρίζεις και είναι κρίμα να χαλάσεις την εικόνα σου. Η ειλικρίνεια είναι μια από τις βασικές αρετές που πάντα εκτιμάται.

Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Τι άλλο χρειάζεται να κάνω

Αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά πάνω στο αντικείμενο που θες, μην αφήσεις πέτρα χωρίς να μην τη σηκώσεις. Δούλεψε οπουδήποτε, ακόμα και αν δεν είναι στο αντικείμενό σου. Κάνε εθελοντική εργασία σε κάποια οργάνωση που εκτιμάς για το έργο της. Πρόσφερε τις γνώσεις σου και την ενέργειά σου στους ανθρώπους γύρω σου. Οι οργανώσεις έχουν δομή και μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Εξειδικεύσου σε ένα πράγμα και γίνε περιζήτητος. Τι είναι αυτό που έχεις πάθος, που όταν το κάνεις ξεχνάς να φας και να δεις το κινητό σου; Ακόμα και αν δεν το έχεις σπουδάσεις βρες τον τρόπο να μάθεις περισσότερα γι αυτό το αντικείμενο. Σεμινάρια, εκπαιδεύσεις. Ψάξε, μην μείνεις σε ότι δεν έχεις αλλά σε ότι μπορείς να μάθεις και να εξελιχθείς. Όταν πας σε μια συνέντευξη να έχεις πάθος και τη σπίθα στα μάτια και να ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δουλειά σε έναν άνθρωπο που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν κάθεται στα αυγά του, περιμένοντας απλά να γίνουν τα πράγματα από μόνα τους.

Αν δουλεύεις σε κάποια δουλειά που είναι προσωρινή, όπως πώληση, ή σέρβις σε καφετέρια, να το γράψεις στο βιογραφικό σου. Εκτός ότι έχεις κερδίσει πάρα πολλά skills εξυπηρέτησης και έχεις εξελίξει τη συναναστροφή με τον πελάτη, το κομμάτι της πώλησης είναι αυτό που χρειάζεται σε όλες τις δουλειές και είναι ανεκτίμητο.

Αυτός είναι ένας πλήρης οδηγός με όλες τις συμβουλές για την αναζήτηση δουλειάς που θα σου χρειαστούν. Μην ξεχνάς ότι είσαι μοναδικός και έχεις πολλά να δώσεις. Να μην τα παρατήσεις αν δεν φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι! Καλή επιτυχία!

Τα μαθήματα που παίρνουμε από τη δουλειά και είναι χρήσιμα για το σύνολο της ζωής μας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα