Ο Ομπάμα στην Αθήνα- Τα highlights της ιστορικής επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου (Photos)

22:14 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατά τις τοποθετήσεις του έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο για το χρέος, όσο και για προσφυγικό και το Κυπριακό. Το πρόγραμμα του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου σήμερα, Τρίτη, ήταν πλούσιο με σειρά συναντήσεων και γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο, Τετάρτη, το πρόγραμμα του Μπ. Ομπάμα είναι πιο χαλαρό με επίσκεψη στην Ακρόπολη

και ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συνέχεια ο Ομπάμα θα αποχωρήσει απ’ την Ελλάδα, έχοντας ως επόμενο προορισμό του την Γερμανία.

Τα μηνύματα του Μπαράκ Ομπάμα

Πολλαπλά μηνύματα για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη ελληνική πρωτεύουσα.

Κεφάλαιο χρέος

Αναφορικά με το χρέος ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ ότι είναι επιτακτική ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι με την λιτότητα δεν θα έρθει η ανάπτυξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επενδυτές θα αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία.

Προσφυγικό

Ο Μπ. Ομπάμα συνεχάρη πολλαπλές φορές τους Έλληνες για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έδειξαν απέναντι στους πρόσφυγες και τόνισαν πως είναι παράδειγμα προς μίμηση. Υπενθύμισε ότι το προσφυγικό δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές πρόβλημα.

Τα ελληνικά νησιά έχουν κερδίσει επάξια τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Ο κ. Τσίπρας έχει διασφαλίσει στέγαση στα παιδιά των προσφύγων και πρόσβαση στην εκπαίδευση και αυτός είναι βασικός στόχος των Ηνωμένων Εθνών

Στόχος μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό

Ιδιαίτερη νύξη έκανε στο ζήτημα του Κυπριακού ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία με τη συνεργασία των ΗΠΑ θα καταλήξουν σε μια βιώσιμη και δίκαιη λύση.

Όσα έχουν γίνει είναι πολύ θετικά όμως θέλουμε να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη του Κυπριακού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

Οι κορυφαίες συναντήσεις της ημέρας

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε σειρά σημαντικών επαφών κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. Φθάνοντας στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Λίγη ώρα αργότερα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους στη συνέχεια παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε πολλάκις την πολιτική ηγεσία του Κράτους για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν.

Τελευταία «στάση» πριν την επιστροφή του στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου και διαμένει, ήταν το Προεδρικό Μέγαρο για το γεύμα που παραχώρησε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκεί υπέγραψε και το βιβλίο Υψηλών Επισκεπτών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ τήρησε τη συνήθειά του να χαιρετάει στην γλώσσα της χώρας όπου βρίσκεται, λέγοντας δύο φορές καλησπέρα στα ελληνικά, ενώ στο γεύμα έκανε πρόποση λέγοντας «στην υγεία σας».

Photos: Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post Ο Ομπάμα στην Αθήνα- Τα highlights της ιστορικής επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα