Ο Ομπάμα δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, εάν δεν είναι υπέρ των μέτρων για την οπλοκατοχή

08:31 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Κανέναν, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, δήλωσε πως δεν θα στηρίξει ο Μπαράκ Ομπάμα ενόψει εκλογών, εάν δεν είναι υπέρ των μέτρων για την οπλοκατοχή.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ δείχνει την προσπάθειά του να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές η στήριξη των μέτρων που πρότεινε σχετικά με την οπλοκατοχή.

«Δεν θα μιλήσω υπέρ κανενός ή ψηφίσω ή υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο, ακόμα και στο δικό μου κόμμα, ο οποίος

δεν θα στηρίζει μέτρα κοινής λογικής για τη μεταρρύθμιση στην κατοχή όπλων. Όλοι μας χρειάζεται να απαιτήσουμε ηγέτες αρκετά γενναίους για να πάρουν θέση ενάντια στα ψέμματα του λόμπυ των όπλων. ‘Ολοι μας πρέπει να απαιτήσουμε ότι κυβερνήτες, δήμαρχοι και αντιπρόσωποί μας στο Κογκρέσο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα.

Να θυμίσουμε πως κατά την ομιλία του για την οπλοκατοχή, ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως «κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται από όπλα. Υπάρχει πολύς πόνος. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα με βίαιους και επικίνδυνους ανθρώπους. Δεν έχουμε την κληρονομική τάση για βία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέτοια περιστατικά βίας με αυτή τη συχνότητα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφερόταν στα καθημερινά θύματα από όπλα.

Τόνισε την σημασία να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν δοθεί άδεια για οπλοκατοχή, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.

Ο Ομπάμα ανέφερε πως τα μέτρα θα έχουν σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, ενώ θα γίνεται καταγραφή τόσο των πωλημένων όσο και των κλεμμένων όπλων.

Η Εθνική Ένωση οπλοκατοχής εναντιώθηκε, ωστόσο, στις δηλώσεις του Ομπάμα και τα μέτρα που προτείνει, λέγοντας πως ενδέχεται να δημιουργήσουν περιστατικά κατάχρησης από την Κυβέρνηση και διαβεβαίωσε πως η ίδια θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να διαφυλάττει το δικαίωμα που έχουν οι Αμερικανοί πολίτες για άδεια κατοχής όπλου.

The post Ο Ομπάμα δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, εάν δεν είναι υπέρ των μέτρων για την οπλοκατοχή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα