Τζανακόπουλος: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία»- LIVE

13:26 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Λίγα λεπτά μετά τη 13:00 ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά την αποδόμηση της Κυβέρνησης.

Ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. «Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε πρόοδος στις τεχνικές διαπραγματεύσεις. Χτες ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον εξωδικαστικό

συμβιβασμό».

Όπως υποστήριξε υπήρξε σημαντική πρόοδος και στα μέτρα και τα αντίμετρα. «Πρόοδος έχει σημειωθεί και στη συζήτηση για τα μέτρα και τα αντίμετρα που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος».

Την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Σε ό,τι αφορά τα θετικά μέτρα, είτε πρόκειται για φορολογικές ελαφρύνσεις είτε για αύξηση κοινωνικών δαπανών, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Για την αντίθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΝΤ έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Διαφορές μεταξύ κυβέρνησης – ΔΝΤ παραμένουν στο ζήτημα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον στόχο για το EW της 20ης Μαρτίου. «Στόχος μέχρι το EG της 20/3 να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το SLA. Στόχος ακόμα είναι να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019».

Για τα μέτρα, τα οποία ενδέχεται να ληφθούν μετά το 2019 μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τζανακόπουλος. «Όποια μέτρα συμφωνηθούν για μετά το 2019 θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο 0. Προϋπόθεση η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018».

«Στόχος όλων των πλευρών είναι η επίτευξη της συμφωνίας», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην λύση που θα δοθεί.

Η συνολική λύση θα περιλαμβάνει: α) προσδιορισμό στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019, β) προσδιορισμό μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα απαιτηθούν ώστε το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο. Aυτή ακριβώς η συνολική λύση θα επιτρέψει την πρόσβαση της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Δείτε LIVE:

photo:Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Τζανακόπουλος: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία»- LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα