Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε διαδραστικό παράδεισο για τα παιδιά

13:50 17/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σ’ έναν δημιουργικό χώρο απασχόλησης για τα παιδιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς». Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν από 1η έως 30 Ιουνίου ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Έργα των Matisse και Monet, καθώς και τα έργα της της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, εμπνέουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τη ζωγραφική. Επιπλέον, περιηγούνται και ανακαλύπτουν τα φυτά του Κήπου, δημιουργώντας το δικό τους άλμπουμ αναμνήσεων.

Για

ξεναγό τους έχουν τα μοναδικά παραμύθια και βιβλία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Αθηναίων, που τους ταξιδεύουν μέσα από τα δέντρα και φυτά του Κήπου.

Μαθαίνουν, επιπλέον πως να χειρίζονται τις φωτογραφικές μηχανές, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής εξελίσσοντας τα εκφραστικά μέσα και τις δεξιότητές τους. Αναπτύσσουν επίσης την οικολογική τους συνείδηση παίζοντας ως «πράσινοι ντετέκτιβ» που αναλαμβάνουν διάφορες αποστολές.

Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν, ενώ για τη συμμετοχή στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.opandakipos.gr.

Αυτός είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία.

The post Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε διαδραστικό παράδεισο για τα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα