Ο έρωτας σου «ξεδιπλώνει» την γλώσσα

12:10 8/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με έρευνες, ο έρωτας σου «ξεδιπλώνει» την γλώσσα. Τι εννοούμε; Ότι μέσω της ερωτικής επαφής. τα δύο άτομα ανοίγονται μεταξύ τους και ίσως δημιουργήσουν και μία σχέση. Διαβάστε την παρακάτω έρευνα για να καταλάβετε τι εννοούμε.

Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης εξέλιξης, έχουν παραχθεί μηχανισμοί που κρατάνε σε επαφή τους σεξουαλικούς συντρόφους γα μία εκτεταμένη περίοδο και τους παρακινούν να δεσμευτούν, να κάνουν παιδιά κτλ.
Πολλά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης σεξουαλικότητας δείχνουν ότι η σεξουαλική συμπεριφοριστική θεωρία έχει «αξιοποιηθεί» από εξελικτικές διαδικασίες για να εξυπηρετήσει μια τέτοια λειτουργία. Οι άνθρωποι για παράδειγμα τείνουν να κάνουν sex και να κοιμούνται μαζί μετέπειτα. Οι άνθρωποι επίσης κάνουν sex σε ιεραποστολική θέση, καθώς τους επιτρέπει να διατηρήσουν πρόσωπο με πρόσωπο επαφή κατά την διάρκεια της πράξης.

Αυτές και άλλες παρόμοιες τάσεις συμπεριφοράς προάγουν τη στενή επαφή μεταξύ των ερωτικών συντρόφων και τους κάνει να αισθάνονται πιο οικεία μεταξύ τους, προωθώντας έτσι την διαρκή προσκόλληση μεταξύ τους.

Παρόλο που η βιβλιογραφία δείχνει ότι η σεξουαλική επαφή συνδέεται με την περαιτέρω σύνδεση των συντρόφων, μόνο μία μικρή χούφτα ερευνών δείχνουν ότι το sex μπορεί να οδηγήσει σε δέσμευση. Ωστόσο, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει αν η σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε σχέση και με ποιόν τρόπο.

Συγκεκριμένα, έγιναν 3 έρευνες σε ζευγάρια τα οποία ρωτήθηκαν ύστερα από σεξουαλική πράξη κατά πόσο θα εκμυστηρευόντουσαν στον σεξουαλικό τους σύντροφο ο οποίος τους ήταν και τελείως άγνωστος προσωπικές τους πληροφορίες.

Μελέτη 1

Στην πρώτη έρευνα, ετεροφυλόφιλοι συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν προβεί σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους ή σε κάποιο ερέθισμα, τους ειπώθηκε ότι προκειμένου να εξετάσουν την συμβατότητα τους μεταξύ τους πρέπει να δηλώσουν τα ρούχα, τρόφιμα και τις προτιμήσεις τους για ένα ραντεβού μαζί τους.

Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να επιλέξουν μία από τις δύο επιλογές από κάθε μία από τις επτά κατηγορίες (π.χ., το χρώμα των ρούχων: μαύρο ή μπλε; Τοποθεσία: μπαρ ή εστιατόριο;). Πριν από κάθε ζεύγος επιλογών, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε ένα σεξουαλικό ερέθισμα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν μέσω του Instant Messenger μία προσωπική εκδήλωση σ’ ένα άτομο του αντίθετου φίλου. Οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν το βαθμό στον οποίο οι προσωπικές πληροφορίες αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η απλή σκέψη για το sex, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζουν, ενθάρρυνε την αυτο-αποκάλυψη.

Μελέτη 2

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν είτε μια ερωτική (μια σκηνή από την ταινία «Original Sin» στην οποία οι ηθοποιοί Αντόνιο Μπαντέρας και Αντζελίνα Τζολί έχει σεξουαλική επαφή) ή μια ουδέτερη ταινία για τη συμπεριφορά των γατών.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αυτο-αποκαλύψουν μια δυσάρεστη προσωπική εμπειρία σε άλλο συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια της «πρόσωπο με πρόσωπο» αλληλεπίδρασης.

Μελέτη 3

Η τρίτη έρευνα έθεσε ως στόχο να παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σεξουαλικότητα γενικότερα και όχι μόνο η σχέση αυξάνει την αποκάλυψη στοιχείων σ’ ένα άτομο και, με τη σειρά του αυτό ενισχύει το κίνητρο για μια σχέση.

Για να γίνει αυτό, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα βίντεο που απεικονίζει ζευγάρια που αλληλεπιδρούν είτε σεξουαλικά ή στενά αλλά μη σεξουαλικά.

Μετά από αυτή την αλληλεπίδραση, οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν κατά πόσο θα αυτό-αποκαλύπτονταν στον άλλο συμμετέχοντα και ανέφεραν κατά πόσο και πού θα ήθελαν να περάσουν ένα πρώτο ραντεβού με το άτομό του.

Συνολικά, τα ευρήματα δείχνουν ότι με την σεξουαλική πράξη ενθαρρύνεται η αποκάλυψη πληροφοριών, μια στρατηγική που επιτρέπει στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σε έναν πιθανό σύντροφο.

Η αυτο-αποκάλυψη, με τη σειρά της, αυξάνει ακόμη περισσότερο την επιθυμία για ανάπτυξη των προσωπικών σχέσεων.

Η παρούσα έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλική πράξη διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε όταν έχουν δύο άγνωστοι σεξουαλικό ενδιαφέρον θα καθοριστεί ο βαθμός στον οποίο θα αποκαλυφθούν προσωπικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασής τους:

Το αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον σε ένα μελλοντικό σύντροφο είναι πιθανό να οδηγεί στην επιθυμία για αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριώνΗ έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι πιθανό να την αναστείλει.

The post Ο έρωτας σου «ξεδιπλώνει» την γλώσσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα