Ο Έλληνας εκπρόσωπος της Near-Space Photography

22:03 8/5/2014 - Πηγή: iPop

Ο Κώστας Ταματέας ερασιτέχνης φωτογράφος και ερευνητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι εκπρόσωπος ενός νέου είδους φωτογραφίας με φανατικούς σε όλο τον κόσμο, της Near-Space Photography.

«Είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο και σήμερα λίγοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν. Κατασκευάζω μία αυτοματοποιημένη φωτογραφική κάψουλα που προσεγγίζει τα ανώτερα στρώματα της Στρατόσφαιρας και με ασφάλεια επιστρέφει πίσω στη γη, έτσι ώστε να ανακτήσω τις φωτογραφίες από τις μηχανές», εξηγεί ο κ.

Ταματέας.

Φωτογραφίες του έχουν επιλεγεί δύο φορές ως «Earth Science Picture of the Day» από την υπηρεσία που ανήκει στο Earth Science Division της Nasa.

Nasa #2:

Είναι από την 2η αποστολή του SlaRos Project, στο οποίο o κ. Ταματέας εκτόξευσε ένα φωτογραφικό μπαλόνι στη στρατόσφαιρα από την Καρδίτσα (σε ύψος περίπου 34 χλμ).

Nasa #1:

Φωτογραφία που τράβηξε αυτοσχέδια κατασκευή του κ. Ταματέα η οποία εκτοξεύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη. Κατάφερε να φτάσει τα 38.884 μέτρα παίρνοντας λήψεις από την Ελλάδα και τη Βαλκανική χερσόνησο.

Info:

Ο Κώστας Ταματέας, απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής, ξεκίνησε να ασχολείται με το χόμπι όταν διάβασε στο διαδίκτυο την ιστορία ενός Πολωνού που είχε καταφέρει να στείλει μια κάμερα σε απόσταση 20 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, βγάζοντας μοναδικές φωτογραφίες.

The post Ο Έλληνας εκπρόσωπος της Near-Space Photography appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα