Ο Δήμος Αθηναίων προειδοποιεί με έκτακτα μέτρα τους πολίτες ενόψει καύσωνα

14:17 2/7/2019 - Πηγή: iPop

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε έκτακτα μέτρα ενόψει καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Τα μέτρα αυτά, χτυπούν το καμπανάκι στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ο καιρός τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ανυπόφορος και οι θερμοκρασίες όλο και αυξάνονται ταχύτατους ρυθμούς. Τονίζεται, μάλιστα, πως το θερμόμετρο έχει μείνει σταθερό (!) πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που κάνει τα πάντα

δύσκολα. Από τις δουλειές έως και τις μετακινήσεις τον πολιτών.

Για τον παραπάνω λόγο ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει τους πολίτες, για την ύπαρξη κλιματιζόμενων αιθουσών στην Αθήνα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή (3 με 5 Ιουλίου).

Πιο συγκεκριμένα:

Από αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 5 του μηνός, θα είναι ανοικτές οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία όλων των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, στις εξής Λέσχες Φιλίας του Δήμου :

Αγίου Παύλου: Μαμούρη 22 & Δύμης,

Κουκακίου: Δράκου 26-28, Νέου Κόσμου,

«Η Ανάληψη του Κυρίου»: Χελντράιχ 15,

Πετραλώνων: Αιξονέων & Μυρμιδόνων,

Κολοκυνθούς: Αίμονος 9 & ‘Αστρους,

Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372,

Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6 και

Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος 25.

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί ο τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595 ως ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοια φαινόμενα έχουμε παρατηρήσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, όπου εκεί έχουν υπάρξει και κρούσματα θανάτου, εξ’ αιτίας των ανεξέλεγκτων καιρικών φαινομένων.

Το άρθρο Ο Δήμος Αθηναίων προειδοποιεί με έκτακτα μέτρα τους πολίτες ενόψει καύσωνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα