Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

08:06 23/1/2017 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται ο Άρειος Πάγος ν’ αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι διέφυγαν στην χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του αναφορικά με την έκδοση ή όχι των στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σημειώνουμε πως δεν είναι απίθανο να υπάρξει και νέα αναβολή στην ανακοίνωση της απόφασης λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων.

Τι
δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής;

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν συζήτησε για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο ίδιος ξεκαθάρισε:

Η Κυβέρνηση δεν λειτουργεί ως Εφετείο του Αρείου Πάγου, για να σοβαρευτούμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα. Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση. Αν αποφασιστεί έκδοση, αυτά είναι λεπτά ζητήματα διακρατικών σχέσεων

Απ’ την πλευρά του ο Δ. Παξινός, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζει την άποψη ότι δεν είναι δυνατό δικαστής να ταχθεί υπέρ της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, αφού έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις των αντεισαγγελέων για μη έκδοση.

Παράλληλα, ο κ. Παξινός μονολογώντας διερωτάται εάν «υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα».

The post Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα