Ο Άρειος Πάγος απαγορεύει τις σφήνες των μοτοσικλετιστών

09:20 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Απαγορεύονται πλέον και με τη βούλα του Αρείου Πάγου οι «σφήνες» των μοτοσικλετιστών στους δρόμους. Μέσω απόφασής του ο Άρειος Πάγος δηλώνει, πως οι προσπεράσεις των μοτοσικλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάνω στις διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας είναι «παράνομες»

Τι αναφέρεται στην απόφαση;

Σ΄αυτή ουσιαστικά ξεκαθαρίζεται, πως ο μοτοσικλετιστής ο οποίος «χώνεται» μεταξύ των οχημάτων και τα προσπερνά σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί σύγκρουση θεωρείται εκείνος αποκλειστικά υπαίτιος του τροχαίου.

Αυτό σημαίνει,

πως ο οδηγός της μοτοσικλέτας σε περίπτωση ατυχήματος πρέπει να πληρώσει για όσες φθορές και τραυματισμούς προκάλεσε και δεν δικαιούται την παραμικρή αποζημίωση από τους εμπλακέντες οδηγούς, ακόμα και αν τραυματίστηκε βαριά ή καταστράφηκε εντελώς η μοτοσικλέτα του.

Χαρακτηριστικά ο Άρειος Πάγος κρίνει ως «ανεπίτρεπτη, παράνομη και αντικανονική την προσπάθεια μοτοσικλετιστή να προσπεράσει με αυτόν τον τρόπο».

Παράλληλα, αντίστοιχες είναι οι παρατηρήσεις τις οποίες κάνει για τα τροχαία στα οποία οδηγός συγκρούστηκε με άλλο όχημα επειδή δεν σταμάτησε ούτε έκοψε ταχύτητα, όπως οφείλει, σε φανάρι όπου αναβοσβήνει διπλό κίτρινο βέλος, καθώς αυτή η ένδειξη τον υποχρεώνει να οδηγεί προσεκτικά για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζούς και οχήματα.

The post Ο Άρειος Πάγος απαγορεύει τις σφήνες των μοτοσικλετιστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρειος Πάγος,areios pagos