Ο απόλυτος οδηγός για να ξέρεις τι πουρμπουάρ αφήνεις όπου κι αν πας στον κόσμο

14:31 31/7/2014 - Πηγή: iPop

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες και ξεχωριστό εθιμοτυπικό. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: ποιος είναι ο στοιχειώδης κανόνας ευγενείας όταν επισκέπτεσαι κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια; Να αφήσεις πουρμπουάρ στο σερβιτόρο. Ξέρεις, όμως, ποιο ποσό θεωρείται φυσιολογικό για κάθε χώρα; Μπορεί εδώ να συγκεντρώσαμε περιληπτικά όσα ισχύουν για τη χώρα μας και ίσως ξέρεις τι παίζει στις ΗΠΑ από τις αμερικάνικες ταινίες, αλλά οι υπόλοιπες; Ήξερες για παράδειγμα ότι σε κάποιες χώρες δεν συνηθίζεται να αφήνεις πουρμπουάρ, όπως για παράδειγμα

στην Ιταλία ή την Ισπανία;!

Παρακάτω θα βρεις τι πουρμπουάρ αφήνεις σε καθέναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των καλοκαιρινών διακοπών για τους Έλληνες.

Κατά τα άλλα την πλήρη λίστα των χωρών θα βρεις στο πρωτότυπο site Tipthismuch.in, που εμφανίζει αυτόματα τι πουρμπουάρ θεωρείται αναμενόμενο στη χώρα στην οποία βρίσκεσαι, ενώ μπορείς να επιλέξεις αντίστοιχα όποιον προορισμό πρόκειται να επισκεφτείς ή σε ενδιαφέρει. Το χρήσιμο αυτό site -το οποίο καλό θα ήταν να κάνεις bookmark πριν από κάθε ταξίδι σου στο εξωτερικό- υπολογίζει πόσο θα ήταν καλό να αφήσεις tip ανάλογα με το λογαριασμό που έχεις κάνει και το μοιράζει ισότιμα, αν είστε μεγάλη παρέα. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του site, η ιδέα προέρχεται από την Jessica Hische η οποία την πέταξε στο Twitter με το hashtag #stealmyidea. Κάποιος το έκανε πράξη με επιτυχία, τελικά!

Σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε app για iPhone και Android, ενώ προς το παρόν μπορείς να επισκέπτεσαι το site TipThisMuch.

The post Ο απόλυτος οδηγός για να ξέρεις τι πουρμπουάρ αφήνεις όπου κι αν πας στον κόσμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα