Νέοι πλωτοί πυρηνικοί σταθμοί κατασκευάζονται στην Κίνα

11:58 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Τη μεγάλη απόφαση να κατασκευάσει νέους, εκατοντάδες πλωτούς πυρηνικούς σταθμούς, πήρε η Κίνα, η οποία έχει ως στόχο μέχρι το 2020 να καταφέρει να διπλασιάσει όσους έχει ήδη.

Σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους πυρηνικούς σταθμούς ο πρόεδρος της κινεζικής αρχής που εποπτεύει την πυρηνική ενέργεια, Σου Νταζέ, επισήμανε:

Έχουμε προγράμματα για πλωτούς πυρηνικούς σταθμούς, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο αυστηρών και επιστημονικών αξιολογήσεων

Όπως σημείωσε στη συνέχεια: «Έχουν αναπτυχθεί δύο ανταγωνιστικά προγράμματα από την CGN (China General Nuclear) και

τη CNNC (China National Nuclear Corporation)και έχουν ενσωματωθεί στο νέο πενταετές πλάνο της Κίνας (2016-2020)». Και πρόσθεσε: «Τα σκάφη αυτά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μικρούς αντιδραστήρες, έχουν επινοηθεί για να τροφοδοτούν με ηλεκτρικό τις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, αλλά επίσης τα νησιά και τα παράλια, παρέχοντάς τους, για παράδειγμα, την ενέργεια που είναι απαραίτητη για την αφαλάτωση του νερού, σύμφωνα με τις επιχειρήσεις».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του εκτίμησε: «Η Κίνα προσπαθεί να οικοδομήσει μια ναυτική δύναμη, συνεπώς πρέπει να εκμεταλλευθεί πλήρως τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται στη θάλασσα και οφείλουμε να εξετάσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά την πυρηνική ενέργεια».

The post Νέοι πλωτοί πυρηνικοί σταθμοί κατασκευάζονται στην Κίνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα